sreda, 12. november 2014

Silvo Gorenc - Josip Broz



10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Ne razumem, kaj imajo te slike skupnega oz. kaj želi avtor povedati z njimi?
In zakaj vprašaj ob letnici smrti Josipa Broza Tita?

Buchela pravi ...

Na 450 slikah, ki so objavljene na tem blogu vidite izjemno močne podobnosti, ki razkrivajo resnične očete teh oseb. V tem primeru je Silvo eden od mnogih Titovih pankrtov. Vprašaj ob letnici se nanaša na leto rojstva, ki ni zanesljivo. Umrl pa je februarja 1980, to vem od medicinske sestre iz oddelka. Krsta v Belgradu je bila prazna, to je povedal tudi Dolanc. Datum njegove smrti je bil kasneje izbran numerološko in okultistično.
Po vašem vprašanju sodim, da ste na tem blogu prvič. Dobrodošli.

Anonimni pravi ...

Mislim, da krsta na parah v BG ni bila prazna ampak je bila zbalansirana s peskom. Simbolično ustreza njegovemu peskanju oz. metanju peska (v oči).

Kot mi je znano sta šle dve trugi iz LJ v BG. Ena z vlakom, a druga s helikopterjem JNA, ki naj bi bila prava. Pa tudi ta ni bila prava po vsebini. Tudi v tej je bil pesek. Dolanc je dobro speljal posel za svoje gospodarje.

Srbi in tudi Hrvati trdijo, da nimam prav. Dejal sem jim, da se sarkofag v BG odpre preko noči in pogleda. Stroške ogleda pa plača tisti, katerega trditev ne drži? Ti tovariši niso za tak posel, se samo kislo nasmihajo in se jim začne naenkrat mudit. Podobno vedenje imajo, kot ga ima Peterle, ki v kočljivem položaju pogleda na uro in že zamuja.

Kje je pokopan tov. Tito, pa nisem gotov ali v Vatikanu ali na Dunaju. Vsekakor je pa pri svojih.

Buchela pravi ...

Če boste malo pobrskali o čudnih navadah Habsburžanov, oziroma okultističnega podzemlja rimske okupacijske oblasti, boste našli marsikaj. Nihče od njih ni v celoti pokopan na Dunaju, ampak so srca pokopana drugje. Morda je tako tudi pri enonogem. Smrdečo gangrenozno nogo so zakopali v Sloveniji, pesek poslali v Belgrad, gnil trup na Dunaj, kamen, ki ga je imel v prsih, pa v Vatikan. Od velikih prascev je dovolj odpadkov, da je za vsakega malo.

Anonimni pravi ...

Hvala za odgovor. Zelo logičen in mogoč.

nejo pravi ...

Ja, Bučela, glede Titove smrti imaš prav. Imel sem tako službo, da je bil v službi hud alarm 13. februarja 1980. Šele kasno ponoči so nas izpustili iz službe, ker so se morali v vrhovih zmeniti, da še ni umrl in da bodo čas njegove smrti prenesli na maj, ki se šteje za "njegov" mesec.
Zato se je pred prvomajskimi prazniki v dvorani Slovenske filharmonije s simfoničnim orkestrom RTV Ljubljana snemalo žalno glasbo. Bil sem zraven.

Buchela pravi ...

Glede na to, da ste tukaj brez imena, nam prosim napišite kak stavek več. Vaša zgodba je zelo pomembna in brez nje bomo težko sestavili sliko resnice.

nejo pravi ...

Kakšen stavek več. Žarko Petan je v intervjuju za propadle Naše razglede (propadli so po zaslugi Marka Crnkovića, ki je bil nekakšen urednik in (pol) lastnik) nekako 1993/4 razlagal, da bi nam lahko po tolikih letih nalili čistega vina glede Tita, saj ni umrl na uradni datum, ampak precej prej, v februarju.
Recimo , smrt Kardelja so razglasili 3 dni kasneje in ta datum razglasili za uradni dan smrti. Da je umrl prej, vem 100%, ker so določeni mediji začeli sestavljati nekrologe in si izmenjavali pomembne podatke iz njegovega življenja.





































































































































Anonimni pravi ...

Je morda Sašo Hribar vnuk?

Buchela pravi ...

Je, ja. Sašo Hribar je vnuk od Tita.