sreda, 29. maj 2013

Borut Jamnik - Aleš Bebler


3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Živ,

Buchela, do zdj si siugrno že razvozlal čigav pankrt je Bachtiar Djalil.

Buchela pravi ...

Tole pa ne bo enostavno!

Če sodim po priimku, potem je Bahtiarjeva mama indijka ali indonezijka. Ni mi znano ali ima priimek po mami samohranilki ali po očimu, ki je tudi iz Indije Koromandije. Rimski pankrt je vsekakor, saj sicer nikoli, niti v najbolj morečih rimskih sanjah, ne bi prilezel na vrh KADa.

Zdaj pa naprej. Če je mama azijka, je najbrž oče kak lokalni rimski velikaš. Ugotoviti, kdo bi to lahko bil po podobnosti, pa je milo rečeno zame pretrd oreh. Lahko bi bil Bebler, ki je veliko kolovratil med neuvrščenimi in so mu tam vselej postregli s kurbami. Če pa je katera zanosila, jo je dobil za domov.

Sklepate lahko, da je bil oče diplomat ali član delegacij ob obiskih naše oblasti v Aziji ali na srečanjih neuvrščenih. Teh pa je bilo precej.

Buchela pravi ...

Pa je vendar enostavno.

Ker je Bahtijar mešanec je bil eden od staršev torej od tod. Ko sem po spletu pobrskal, od kod priimek Djalil, sem videl, da je priimek indonezijski. Če gremo globje in se spomnimo, da je nekdanja boljševistična diktatura imela zelo tesne stike z indonezijskim diktatorjem Suhartom, lahko poiščemo tudi datume Suhartovih obiskov v Jugoslaviji in če prištejemo 9 mesecev, dobimo rojstni datum našega cenjenega gospodarstvenika Bachtiarja.

A za kaj natančnejšega bi potreboval več podatkov o Bachtiarjevi mami in njegovem otroštvu.