sreda, 3. julij 2013

Ljudmila Novak - Aleksandar Ranković


3 komentarji:

Buchela pravi ...

Tale ulov nam je, začuda, čebelam delal preglavice. A na pomoč je priskočila Nisemon, nam prišepnila, kdo je skrit pod kamnom in res...

Mimogrede... a obstaja ženska oblika od srbske psovke "kurvin sin"? Zdaj postaja jasno zakaj so Rankovića umaknili iz politike. Spremenili so ga v židovskega samca za razplod. Srbski židovski merjasec Rankau...

http://firstlightforum.wordpress.com/2011/08/05/jew-moshe-pijade-mentors-commie-balkan-state-dictator-joseph-tito/

Buchela pravi ...

enetoi pravi:
03. 08. 2013 at 11:05

@romana

enetoi pravi:
18. 07. 2013 at 17:29

Marsikaj je še skrivnost. Meni deluje Arso Jovanović, bolj kakor “oficir gentleman”. Kolikor sem uspel zložiti Rubikovo kocko, je bil Edvard Kardelj ključni dejavnik mešanja fekalij. Nikjer nisem niti pod razno zasledil, da bi Arso Jovanović sploh omenil Franca Rozmana. Niti 43, 44, niti 45. Kardelj se je pridušal in pozneje pljuval po Arsu in ja…Arso je bil Informbirojevec. Pokončen, inteligenten in lojalen, priljubljen med ljudstvom. Zato tudi insceniranje prebega. Zanimiva je tudi vloga “prvih dam” Juge. Pepca Kardelj, Jovanka in Slavka Becele (Aleksandar Ranković). Ljubosumje in pretežno ženske “skrivne potomke tovariša Leka”…zanimivo, da je v rejništvu odrasla, Ljudmila Novak (Milka Vajnhandlova), prestopila šolski prag, ko je Leka prestopil prag “pozabe”….

http://home.amis.net/marijank/clanki-c24.html

(vir: http://www.politikis.si/?p=98689 )

Buccela pravi ...

Meni pa deluje Arso Jovanović kot "oficir brez hrbtenice" in kot "oficir brez vojaškega nastopa". Deluje mi bolj kot brezspolnik.

Sredi novembra 1942 je Tito poslal Arsa Jovanovića s skupino "vojakov" v Slovenijo. To je bila druga skupina. Prva je prišla spomladi 1942, ampak so slovenski partizani vse potamanili. Skratka priprava VOSa pod vodstvom ljubljanske srbkinje/črnogorke Zdenke Armić poročene Kidrić je bila namenjena za prihod okupacijskih sil, ki je v drugo uspel. Po moji oceni je bil VOS v ta namen ustanovljen in v tej smeri je vso vojno in po vojni deloval. Ti prišleki so v veliki meri obglavili slovensko partizansko vojsko in prevzeli komando in po vojni izvedli kapitulacijo slovenske vojske.
Za Arso Jovanovića znajo povedat primorski partizani, kakšen vojak je bil ta tip. Ko so doživeli napad Italijanov, so imeli več opravka z Arso Jovanovićem, kot z Italijani. Popadla ga je neznosna panika, začel se je bat za svoje življenje in sploh se ga nidalo spoznat.