ponedeljek, 10. februar 2014

Koča Popović - Peter I. Karađorđević, Konstantin "Koča" Popović - Peter I. Karadjordjević, Коча Поповић - Петар I. Карађорђевић, Коча Попович - Пётр I Карагеоргиевич


6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Dober dan:
Še ena logična razlaga se ponuja zakaj Hitlerjeva - Habsburška kamarila ni zavzela Švice, kjer bi si dobro pomagali, je bila ta da da niso hoteli oziroma smeli napasti deželo iz katere izhajo Habsburgi. Veliki holokavst.

Osti jarej.

Anonimni pravi ...

morda pa ima švica 8 milijonov prebivalcev, od katerih ima vsak doma nekaj kosov orožja in ga tudi zna uporablat? hkrati pa je za razliko od belgije gorata, prometno ne preveč pomembna in mrzla država? imaš pa sigurno tudi ti neko težo s svojo izjavo. zanimiv pomislek :)

oj

Anonimni pravi ...

Dober dan anonimni.
Eh to gorovje. Nemci so tik pred koncem vojne v najbolj težkem področju Francije totalno zbrisali uporno enklavo. Izdala pa jih je stavim levo roko ena judinja iz Poljske prešvercana preko Madžarske. Samo če bi hoteli, bi bilo v tednu dni fertig delo. No, kakšno področje bi še brcalo brez rezultatov.
Osti jarej.

Anonimni pravi ...

pa sej niso samo gore :D. v čečeniji in gorskem karabahu tudi ni šlo tako enostavno, ne? bol je tista o oboroženosti prebivalstva. izdaja pa lahko uniči bilokoga in spet nima veze z gorami se mi zdi. rad bi pa še buchelo pozdravil in mu zaželel vse dobro, ker očitno ima ogromno dela.

oj :)

Buchela pravi ...

Petar Karađorđević je bil v mladosti zelo podoben leto mlajšemu Ludwigu II. Bavarskemu. Obstaja velika verjetnost, da je bil Petar pankrt bavarskega kralja Maximiliana II. in so ga jezuiti zato postavili na srbski prestol.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/05/1d/f3/051df378e9a891c8af4a8d36353a074a.jpg

Buccela pravi ...

Habsburžani verjetno niso bili Švicarji. Prišli so iz kraja Habsbur v naše krajeg. Po kraju Habsburg so dobili ime. Po kraju od kod pridejo, imajo ime tudi Judje/Židi (De Corti, De Glerija, Furlan ...). Torej po moji oceni so se priselili v Švico od drugod. Ker pa so bili to le roparski in klati "vitezi", so jih Švicarji imeli dovolj in so jih izgnali. Če bi bili pa njihovi, pa bi jih za gotovo za glavo skrajšali.
Tako so prišli so v naše kraje. "Domotožje" in udomačenost v Švici so se čez čas vrnili v Švico. Tam so jim lepo povedali, da naj Švico pozabijo in jo zapustijo in če se ponovno vrnejo, so jim povedali, da je ne bo potrebno več zapustiti. Vsi prestrašeni so zapustili Švico in se za stalno naselili v naših krajih v Gradec. Celjani so jim dali še pravi viteški naziv. Iz Gradca pa po atentatu na celjskega kneza Urha/Ulrika/Orlika (odvisno od jezika v katerem je ime zapisano) so se preselili na (celjski) Dunaj. Ob pomoči rimskih/lateranskih sionistov ni jih bilo težko pridobiti. Predvsem proti nam Slovenom, kasneje nas je klerik preimenoval v Slovence. Ob pomoči papežev so prigoljfali tudi dedno cesarsko krono.