sreda, 22. april 2015

Avgust Praprotnik - Anton Korošec


12 komentarjev:

Anonimni pravi ...

To pa je ulov Buchela.
Je z njegovo usmrtitvijo šlo za obrezovanje trte? Bi sklepal, da je tak nad komunisti?

Že samo njegova kariera priča o ozadju oz. pankrtstvu. Kaj šeče njegova kontroverzna zasebna in poslovna poznanstva.

Anonimni pravi ...

Torej je Gadafijev pankrt namensko poimenovan po njem? In prav tako bankir....čeprav nepismen in neizobražen.

Ne verjamem v naključje.

Anonimni pravi ...

Ali ste zaznali da so Poljaki obljubili vojsko za pomoč bratski Ukraini. Ali so pozabili že kako izgleda puščanje krvi. Upam da tole dogajanje pri nas ni keki peting.

Anonimni pravi ...

Samo razmišljam, ni nujno da je tako.Morda pa je krivda Praprotnika, da se je strgal z verige in bil preveč zaveden, ter ni dovolj nalival vatikancem. Tudi duhovnike priljubljene in zavedne so med vojno in po njej likvidirali, ološ so pustili pri miru.
Osti jarej.

Buchela pravi ...

Vatikan je v Sloveniji leta 45 spremenil politični sistem, zato so bili tisti, ki so bili oblikovani za potrebe 18 - 45 za odstrel. Po eni strani so preveč vedeli, po drugi strani pa so bili nezdružljivi z novo boljševistično vatikansko oblastjo. Take se pač likvidira, premoženje pa zarubi. Vatikan je začel svoje pankrte za potrebe 45 - 91 vzgajati sočasno s Praprotnikom, saj je bil Walter Weiss - Tito le dve leti mlajši.
Imejte pred očmi, da ima Vatikan svoje načrte izdelane davno prej, preden jih začne uresničevati. Dopisovanje med Albertom Pikeom in Guiseppejem Mazzinijem o treh svetovnih vojnah ima datum 1870, pa tretji del svetovne vojne šele zdaj začenjajo.

Določen del tropa rimskih volčjih pankrtov je bil dodeljen za tajkune 18 - 45, ki so mastno bogateli in odvajali velikanske deleže v Rim. Hkrati so urili rdeče enote, ki so premešali karte in spet pridno nosili v Rim.
Pri nas zmotno velja, da ima UDBA denar shranjen v tujini. V resnici so ga 70 let pridno nosili v tujino, kjer so ga nakazovali na vatikanske račune v Švici. Zemljarič je vsaj toliko "rimski" kot Rode! Maček je bil vsaj toliko rimski kot Peterle, le drugo melodijo so si požvižgavali med tem ko so nas ropali v imenu Rima.

Mislim, da je možno ob objavi vaše pripombe na mojem blogu vpisati nek vzdevek. To vas ne izda, meni pa je nekoliko lažje, ker vem kdaj piše isti pisec.

Buchela pravi ...

Glede Poljske imate prav. Vatikan je Poljsko pripravljal za vojno s tem, ko jim je omogočil gospodarski razcvet. Zdaj so dobro spitani in pripravljeni na zakol. Ne bo prvič, ko bo Vatikan poslal Poljake v Ukrajino.

Sloveniji je bila namenjena povsem drugačna usoda. Mi smo morali biti kaznovani za svojo osamosvojitev in so nas gospodarsko popolnoma izčrpali in hudičevo zadolžili, da bomo pristali na kolenih ter se bomo zato lažje sprijaznili z novo Jugoslavijo (Zahodni Balkan). Ko nam bo spet vladal Belgrad nam bodo rimski primež popustili in bo gospodarstvo spet vzcvetelo.

Rimski okupator je pred 300 leti sklenil, da bomo Slovenci del "balkanske zveze" in to je prvič uresničil že vatikanski klavec Napoleon s svojimi Ilirskimi provincami.

Težko se bomo uprli, če nam ne bodo pomagale zvezde. Le če se Rim vsuje sam vase, bomo tudi mi deležni svobode.

Preostane nam samo to, da drobimo obzidje rimske utrdbe. Vsak od vas lahko v domačih in tujih spletnih časopisih in klepetalnicah ter na Youtubeu objavlja čebelje hudičeve podobice, ki so pravzaprav izjemno ostro orodje.

Zaenkrat je tujcev, ki pogledajo blog le desetina in to je premalo.

Vesel bom vsakega predloga, kako povečati spletni obisk.

vrtnar pravi ...

Dober dan Buchela, to s tujci bo težka. Če Angležu rečeš da 20% njihovih besed ima korenine v Slovenščini podobnem jeziku dobi epileptični napad.Enako je s katerokoli drugim seznanjanjem. Tudi drugi so enako, rečejo, nam je dobro. No vsaj domači, tisti kateri imajo malo mod upajo vsaj pogledat tvojo stran.
Osti jarej.

Buchela pravi ...

Res je, tudi sam imam enake izkušnje s Švicarskim diplomatom, ki sem mu pojasnil izvor retoromaščine, ki je romaniziran jezik slovenskih Retov. To, kar je pa v zadnjem času objavila kanadska Slovenka iz avstrijske Koroške, pa je sploh udarec s topim delom sekire. Na njeni spletni strani www.globalwends.com so objavljene primerjave slovenščine z jeziki nekaterih kanadskih indijancev na eni strani in v japonskem jeziku ainu.

A jaz nimam v mislih teh razprav, ampak objavljanje hudičevih podobic na spletnih časopisih v tujini ali pa med komentarji na Youtubeu. Nekaj podobnega, kot je moj komentar pod Pahorjevim intervjujem za RT.
https://www.youtube.com/watch?v=7GDTN6laEv0&feature=youtu.be (bolj spodaj)

Anonimni pravi ...

http://www.intermagazin.rs/svi-slovenacki-zlocini-1991-ubijanje-civila-mladih-nenaoruzanih-vojnika-mucenje-lekara-i-medicinskih-sestara-2/

Buchela pravi ...

Na začetku članka piše:
"Sve podatke, navedene u nastavku ovog priloga, zabeležio je, na osnovu brojnih zvaničnih izveštaja, autor ovih redova – u to vreme načelnik Službe za informisanje o oružanim snagama SFRJ."

Pisec članka je kot PR-ovec JLA pristranski in zelo vprašljiv vir podatkov.

Je pa zanimivo poznati tudi njegov zorni kot.

Članek je brez dvoma v interesu rimskega okupatorja, saj poglablja sovraštvo med Slovenci in Srbi. Škoda, saj imamo skupnega sovražnika.

Anonimni pravi ...

28.4.2015_8:44

To je samo srbska provokacija. Nekateri so pač plačani za to, da provocirajo. JLA je napadla nas in ne obratno kot sedaj pišejo. Tisti, ki hoče spremeniti svet, naj najprej spremeni sebe. Preberte si komentarije, nekdo je lepo napisal, da je problem v njih - srbih in ne v nas Slovencih. Fantje, ne nasedat provokacijam.

Anonimni pravi ...

"Težko se bomo uprli, če nam ne bodo pomagale zvezde. Le če se Rim vsuje sam vase, bomo tudi mi deležni svobode", je napisal Bučela.
To si želimo, po tem hrepenimo...da naženemo vse te balkanske pijavke, ki so prisotne v vseh porah slovenskega življa..Njihov propagandni stroj deluje povsod, tudi tukaj, saj jih je močno strah, da ne bi prišlo do sprememb.Tisti, ki so živeči in rojeni od druge polovice prejšnjega stoletja naprej, so dočakali eno največjih razkritij s temi hudičevi podobicami. Šele sedaj se zavedamo, v kakšni zlagani in potvorjeni zgodovini še vedno živimo.
Zvezde, bodite na naklonjene !