ponedeljek, 21. september 2015

Milo Đukanović - Alojzije Stepinac


8 komentarjev:

Buchela pravi ...

Naj vas ne čudita tisti dve leti razlike med tem ko je Stepinac crknil in med skotitvijo Đukanovića, saj je rimski imperij takrat že skrbno shranjeval močefik svojih poglavarjev in ga zmrzoval za kasnejšo rabo.

Anonimni pravi ...

Zgrozim se ko vidim zmračen Stepinčevo satanističen obraz. Ta obraz bi lahko otroke jedel za zajtrk. In tej pokveki smo mi naredili spominsko ploščo na Kredarici (?!).

Vam pa lahko rečem le bravo. Saj je za takšno prepoznavanje potreben izreden čut ob predpostavki, da drugi roditelj ni znan. vsekakor pa ste na nečem. RKC že od razpada AO in posebej Prusije sili svoje krvave parklje v državo. Le poglejmo našo prelepo Slovenijo : Korošec, Krek, Kulovec. Sami težki farski smradi in krvniki so nam ukrojili državo. In tako večini držav kjer so se upali prismrdeti zraven.

Buchela pravi ...

Največja prelomnica v zgodovini vatikanskega vmešavanja v politiko je bila Francoska revolucija. Francoska revolucija je bila zasnovana in skrbno vodena iz Vatikana, njen najbolj pomemben namen pa je bil odstranitev lokalnega malega plemstva, ki je bilo Vatikanu najbolj v napoto pri postavljanju svojih podtaknjencev na oblast.

Plemstvo je skozi tisočletja igralo vlogo zaščitnika, ko se jih je pa Vatikan s pomočjo Napoleonove vojske rešil, je bila pot do oblasti popolnoma prosta. Tudi v Sloveniji je bilo plemstvo pregnano in je izgubilo svojo zgodovinsko vlogo.

Napoleonove vojne so primerljive s še eno vatikansko revolucijo, z boljševistično namreč. Obe je zasnoval, vodil in plačal Vatikan.

Po koncu Napoleonovih vojn (skupno število mrtvih je bilo 7 milijonov, kar ustreza današnjim 100 milijonom!)so se začeli po načrtih Vatikana najtežji časi v zgodovini Slovencev. V drugi polovici 18. stoletja se je POLOVICA rojakov odselila s trebuhom za kruhom v Ameriko, od koder se jih je vrnilo le malo.

Načrt "izbrisati Slovence s prizorišča zgodovine" je od takrat potekal brez ovir in danes nas je ostalo le še 2 milijona, namesto 4, kolikor je Dancev. (Ob ljudskem štetju po koncu Napoleonovih vojn je bilo slovenskega prebivalstva toliko, kot prebivalstva Danske, danes pa nas je pol manj. To predavajo na Harvardu, kot primer grozljivega ekonomskega genocida.)

Po izgonu slovenskega plemstva smo ostali čreda brez zaščite. Odtlej nas rimski volkovi plenijo po mili volji.


Anonimni pravi ...

To sem približno sklepal že iz filmov o Napoleonu.
Sedaj mi je jasno zakaj je omenjal samo mater, očeta nikoli.
V tistih časih je bila vojaščina poklic prenešen z očeta.
Zato so ga s pomočjo Rotshilda premagali in umorili, da ne bi
kaj slučajno izblebetal, ko bi ugotovil kako je igral po njihovih taktih.
OJ

Anonimni pravi ...

Buchela lahko poveste več o našem plemstvu. So sem spadali tudi WIndischgraetzi oz. Vendski grofje ali so oni bili habsburški janičarji? Ciljate le na Celjske?

Buchela pravi ...

Nikogar nisem imel posebej v mislih. Plemstvo je večinoma izviralo iz predkrščanskih in predrimskih plemiških družin. Pri svojem delovanju seveda niso mogli povsem prezirati ne Rima in ne Dunaja, saj bi sicer izgubili glavo, a v njih je vedno obstajalo tudi prvotno poslanstvo in to je zaščita svojih ljudi (naroda).

Kot primer vam lahko dam Žigo Lambergarja, ki je bil rimokatoliški duhovnik in osebni spovednik cesarja in je to izkoristil in dosegel, da je cesar ustanovil škofijo v Ljubljani. Pred tem je bila škofija v Solnogradcu. Ustanovitvi je Vatikan zelo nasprotoval, saj jim je bilo jasno, da bo s tem močno ovirano ponemčevanje slovenskega prostora.

Težko je presoditi, kako pomembna je bila ustanovitev ljubljanske škofije za ohranitev slovenskega jezika, vendar jaz mislim, da je bilo to odločilno.

V tej potezi domačega plemiča je zelo lepo vidno sodelovanje z Dunajem, a hkrati tudi zavzemanje in skrb za svoje ljudi. In temu je bilo plemstvo tudi namenjeno, zato pa se jih je Vatikan z Napoleonovo vojsko znebil. Rod Lambergarjev je bil med francosko okupacijo izgnan na Moravsko in je kasneje tam ugasnil.

Seveda je rimsko zgodovinopisje maredilo vse, da bi vlogo in pomen slovenskega plemstva osmešilo in skrilo.

Ko se je dogajala druga vatikanska revolucija (komunistična) so v ta namen požgali 120 gradov na Slovenskem. Enakega izbrisa zgodovine ne poznamo nikjer na svetu.

Anonimni pravi ...

Hvala, da delite informacije. Gradove so vsekakor zato požgali, da.
Kar se jezika tiče je kar govorite gotovo res a če pogledamo medvojna dejanja dotične nadškofije lahko ugotovimo, da je bilo izključno Goriški nadškofiji do Slovencev in jih je edina tudi ščitila. Po vojni je bila takoj uničena (škof Margotti iz Stare Gorice je pisal, da je njegov kler "na pol protestantski"!).

Nad našim narodom se je dogajalo več vrst genocida, pa je to povsem potlačeno, namerno pozabljeno in zgodovina seveda potvorjena. Grozno.

Najbolj smešno pa je, da smo dosti starejši od njihovih cerkvenih pravljic in tudi njih samih. To je verjetno naš greh za katerega se moramo pokoriti z uničenjem naroda?

Buchela pravi ...

Dajte no, Slovenci smo preživeli ledeno dobo, pa bomo še tega krščanskega zlodja!

Temelj rimskega sovraštva do nas tiči najbrž v tem, da sta Rim in kasneje Vatikan zrasla na slovenskem mesu (iz slovenskega mesa). Kdo pa so bili ljudje na Apeninskem polotoku pred 2500 leti? Latinščina se je razvila vendar iz slovenščine, o tem je odlično pisal Lucijan Vuga.

Tudi ime "Vae(ne)tikan" ima svoj izvor v besedah, ki označujejo Venete.

Vatikan je kot rakasta tvorba. Meso, ki se je razraslo, je naše, a njegova vloga je povsem drugačna. Poosebljeno zlo.

Zelo veliko vlogo igramo! Jezik je magija, zato smo mi, ki še govorimo zapleteni jezik prednikov sposobni višjega dojemanja, kot ostali, ki govorijo rimsko jezikovno solato.

Jezik nam daje čarobno moč, jezik nas varuje in z jezikom bomo obstali.