sobota, 24. oktober 2015

Zlata Štiblar Kisić - Ivan Dolničar


11 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Bilo bi pravo čudo, če ne bi bila spet ena izmed njih. Zadnje čase
vse bolj odkrito zavzemajo vse važne položaje odločanja v državi.

Anonimni pravi ...

Prijatelj anonimni, oni zasedajo vse položaje že več stoletij.
Starejši, celo verni so znali povedati da pred drugo vojno
tudi pod razno nisi dobil malenkost pomembnejše službe, če ni lokalni
fajmošter to požegnal. Najbolj pa sem zbegan, da jih je toliko,
sklep je, da jih ne bo zmanjkalo. In ker so rojeni, da bodo
janičarji se ne bodo nikoli, niti eden, spremenili ali pokesali.
BOG DAJ DA SE MOTIM AMEN
oj

Buchela pravi ...

Drži. Rimski imperij postavlja na oblast samo svoje pankrte in nikogar drugega. Količine rimskih pankrtov pa se nima smisla bati, saj jih je le en odstotek celotnega prebivalstva. V Sloveniji torej največ 20.000 (od tega vsaj polovico mladoletnih in betežnih starcev).

Še vedno pa mi je uganka, kako uspejo voditi evidenco. Vsekakor ne gre za naključne zanositve, saj mora nekdo bdeti nad pokavsanimi ženskami, da sporoči "menihom" (ali pa vmesnim "udbovcem"), kje je zaplojen nov rimski volčič. Jaz slutim, da je to naloga žensk (prijateljic, zaupnic, zvodnic . . .), sploh se mi zdi ta rimski micelij "ženska oblika" vladanja (skrivaj, zahrbtno in z velikim nagnjenjem k "menstruacijam", torej občasnim krvavim rihtam).

Pri nas je rimskih pankrtov sorazmerno veliko, saj takrat, ko rimskemu okupatorju uspe vzpostaviti "totalitarno oblast" in strahovlado (Titova Juga in podobne vojaške hunte), to s pridom izkoristijo in kavsajo kot zmešani. Glavni plemenski merjasci so bili zato tudi umaknjeni iz politike (Ranković, . . . ), da bi imeli dovolj časa za zdraviliški in podoben turizem, kjer so sejali svoje gnojno seme.

Anonimni pravi ...

Se uresničuje Kalergijev plan iz leta 1922?
http://www.novi-svjetski-poredak.com/2015/08/20/kalergijev-plan-se-ostvaruje-veliki-val-imigranata-pred-hrvatskom-granicom-70-000-izbjeglica-iz-srbije-ceka-na-ulazak/

Anonimni pravi ...

buchela, kaj porečeš na regulacijo neta, ki se jo uvaja...

Buchela pravi ...

Svoboda besede, ki se je pojavila hkrati s svetovnim spletom, je najbrž samo vaba za čebele.

Rimski imperij je v zgodovini podobno ravnal že velikokrat.

Ko so se v srednjem veku Vatikanci soočali s prikritim nasprotovanjem rimski okupaciji, so izumili protestantizem, ki je bil privlačen, zato so se mu ljudje (in predvsem plemstvo) množično pridružili. Rim je samo opazoval, kdo je med protestanti najglasnejši, saj zdaj kar naenkrat ni šlo več za skrito nasprotovanje Rimu, ampak za odkrito nasprotovanje. Ko se je na vabo nabralo dovolj čebel, so jih pa poklali.

Tudi kratko obdobje besedne svobode v zadnjem desetletju je namenjeno najbrž istemu obračunu z drugače mislečimi. Vseh teh deset let so vatikanske službe zapisovale, kdo je njihov sovražnik, zdaj pa počasi prihaja čas, ko bodo zategnili zanko in z nasprotniki obračunali.

Za podoben obračun je šlo tudi v času "Informbiroja". Tudi takrat se je preverjalo le to, kdo je slepo pokoren vatikanski Titovi oblasti, kdo pa misli po svoje.

Anonimni pravi ...

Pozdravljen Buchela.Kaj meniš o nastopu Borata na pogrebu ostankov zverinsko ritualno pobitih Hribarjevih.Sorodnik Hribarjevih bi moral vedeti kdo je bil Kreigher, in sedaj pokliče Borata da govori o spravi.
Mislim, da nas hočejo s skupnimi močmi od zadaj.
oj

Buchela pravi ...

Mar nismo vsega hudega vajeni?

Se nam je nemara zdelo kaj izprevrženo, da je bil predsednik "odbora 2014" Črnčec pankrt od Ivanovega tožilca Ferlinca?

Se nam nemara zdi kaj izprevrženo, da je glavna ropotulja proti povojnim pokolom pravzaprav pankrt od glavnega nadzorovalca teh pokolov? (pišem o Janši in njegovem očetu Peneziću)

To so, kot kaže, najslajše rimske obešenjaške šale. Eno lice dvoglave pošasti te pobije, drugo te pomiluje in ti nudi oporo.

O tem pišem v "pripovedki o velikanu".
http://www.slidesearch.org/slide/pripovedka-o-velikanu

Anonimni pravi ...

Ja Penziču so ob priliki dejali, čoveče pa ti imaš roke krvave do laktov. Odgovoril jim je ne, do ramen jih imam krvave.
Pri primeru Hribar, popolnoma razumem Borata da jokca pri pokopu ostankov, ampak ne razumem Hribarja mlajšega da ga je povabil.
oj

Buchela pravi ...

O Slobodanu Peneziću, Pijadejevemu pankrtu, so zelo dobro pisali Primorski panterji )Goriški panterji=, vendar je njihova spletna stran že dolgo ugasnjena.

Po nekaj zaporednih "napadih", ko so jim spletno stran zrušili, so očitno izgubili zanos, da bi jo znova postavili.

Velika škoda!

Anonimni pravi ...

Se ne razumem kaj dosti v programe, ampak mislim, da se porušitev
da preprečit, morda ne dovoliš komentarjev, ali kaj podobnega.
Za ukinitev je lahko tudi kateri drug razlog, sem opazil, da jih ni.
osti