petek, 8. april 2016

Vojislav Šešelj - Moša Pijade


35 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Presenečeni angleški nadškof odkrije svoje pravo poreklo.
http://www.bbc.com/news/uk-36002621
Buchela glede na vaše znanje in predanost vam svetujem, da se raje osredotočite na svet, kot na balkan. Nam je sicer zanimiv, glav po svetu pa ne bo odprl.

Anonimni pravi ...

Dokler narod ne popizdi in se znebi te klike je vse brezveze...

Anonimni pravi ...

Ko narod popizdi, nastane kaos, ki ga zlobni izkoristijo v svoj prid in izrabijo revolucijo. Samo osveščen narod lahko dela pametne poteze.

Buccela pravi ...

Draga Buchela, do sedaj nisi obelodanila grabežljivega strica, ki ga je ustoličil sam Lojze Pederle. Je mogoče tudi on iz štale Brezmadežnih?

Imam še manjšo pripombo. Za obisk na tej strani, bi moral bit vsaj en primerek brezmadežno rojenega na teden, a le redko na dva tedna.

Buchela pravi ...

Očitek o počasnosti je seveda upravičen. Zanosa, kakršnega sem imel na začetku, ko sem mesečno objavil več kot 20 sestavljank, več nimam. Vmes sem že nekajkrat precej obstal in zdelo se mi je že, da bom brskanje pod kamni opustil.

A še vedno se mi sem ter tja zgodi, da me kaka oseba tako vznemiri, da se ne morem premagati in se je lotim. Kljub želji, da bi prešel le še na mednarodno pomembne pankrte, se mi tu in tam vrine kak lokalni pankrt. Tudi navdiha za angleško različico bloga še nimam.

Drugače rečeno, čeprav imam v glavi (na mizi) ogromno primerkov, ki bi jih lahko objavil na blogu, nimam prave vzpodbude, da bi sedel za računalnik in pred njim preždel ure in ure. Imejte pred očmi, da sem v povprečju za sliko porabil dve uri, slik pa je čez 500.

Buchela pravi ...

Koga izmed grabežljivih stricev pa imate v mislih?

Buccela pravi ...

Pardon, pozabil sem ga vpisat. Gre za Dušana Šešoka.

Anonimni pravi ...

zakaj so pa slobota in radeta obsodili? a je šeško bolj pomemben? gotovina je od rankovića mogoče?

Buchela pravi ...

Iz igre izločijo tiste, ki so svojo vlogo odigrali in jih ne potrebujejo več. Šešelj pa je očitno še zanimiv za netenje sovraštva med Srbi in Hrvati, zato so ga spustili.

Tako kot na Hrvaškem prebujajo neofašizem in NDH, tako v Srbiji prebujajo četništvo, ki ga pooseblja Šešelj.

.............................

Gotovina pa je Rankovićev ali pa Pavelićev pankrt.


Anonimni pravi ...

torej žlahta. se mi zdi bolj od rankovića. bo še pestro med balkanci, izgleda, vsaj po količini orožja na tistem koncu.

Anonimni pravi ...

Nedvomno se vidi v njem kanček prisotnosti Dimpsija Rumpsija.
oj

Anonimni pravi ...

Dober dan Buchela.Toti Andraž najbrž ni postavljen samo zaradi irednega znanja.Morda pa se motim.
oj

Unknown pravi ...

sem gledal slike ivana cankarja. je možno, da je on tudi habsburški? ker je imel čudne ideje, potem ko se je streznil, pa so ga ubili.

Anonimni pravi ...

Lahko bi bil še ta udarec za Slovenijo. Habsburški bastardi so ob vsaki priliki privzdigovali Cankarja.
oj

Buchela pravi ...

Tudi jaz sem že pomislil na to. Bom pregledal njegove slike.

Anonimni pravi ...

predvsem mi je padlo v oči nekaj slik karla habsburga, kjer se mi je zazdelo, kot da bi v njem videl cankarja.

Anonimni pravi ...

ko sem gledal drevje, se mi je zdelo, da nas bodo spet malo zažledili. bo veselo

Buchela pravi ...

A imate občutek, da se je avstrijskim žagam stožilo po cenenem slovenskem lesu, pa so se pridušali vatikancem, naj malo zalaufajo tisti HARP, ki ga imajo na dvorišču?

Oni dan so z žledom z njihovo mikrovalovno pečico HARP naredili zajetno skladovnico hlodovine.

Pa bodo spet nemške žage pele!

Anonimni pravi ...

Ne verjamem da so vatikanci toliko sposobni. Če nič drugega bi jih Rus zašpecal. Kot otrok in kasneje se spomnim sneženja za 15 maja.
osti jarej

Anonimni pravi ...

avstrijci, italijani, kdorkoli že. ali pač samo korporacije iz drugega konca atlantskega morja. sploh ni bistveno, ker kapital nima meja. sem pa imel točno tak občutek kot lani pri žledi. najprej toplo in skorajda za le vetrovko, potem pa se je hitro hladilo in sem nato še rekel prijateljici, kjer sem bil, da se manjka samo še sneg. ko sem naslednjič pogledal skozi okno, je snežilo kot noro. in po poti domov sem gledal drevje, ki se je upogibalo nad tlemi, malo je manjkalo, da se ni polomilo vse. verjetno se na koncu tudi je. ni bilo nič drugače kot takrat v žledu, ko sem gledal razdejanje ravno dan po njem. sicer je pot trajala kakor da bi šel v pariz, ampak je bila pa lepa narava :D

Anonimni pravi ...

No upam da se ne motim, vendar star pregovor govori o treh ledenih možeh okoli 15 maja, sedaj se je evidentno vse premaknilo, tako da mislim da je bolj to kakor pa vatikanci.
osti jarej

Japod pravi ...

No prejšnji žled gotovo ni bil naraven. Živim v epicentru njegove škode.

Lahko povem, da je žled nastal pri +2 do +3 stopinje kar je skrajno nenavadno in pa, da se je formiral ledeni oklep nad vejami dreves.

Kmečka pamet verjetno pravi, da ko kapljica dežja pade na vejo najprej steče na spodnjo stran kjer zamrzne predno pade na tla. Tu so kapljice zmrzovale pri plusu in nad vejo se pravi so kaplje zamrznile takoj ko so padle. Gre za inženiring Nata, ki je na nas sprobal kakšno zadevo ali pa se je Avstriji pač tožilo po poceni lesu z odličnega gojšča od koder ga zastojn odvažajo že stoletja in tisočletja. Venetke so zgrajene na bujnih Kraških gozdovih. Bor tam ni avtohton.

To ni bil navaden dež. Roko v ogenj a prav to Rim hoče...se ogibam ognja. Dovolj so cvrli ljudi.

Buchela pravi ...

Pa menda ja ne živite v utvari, da je Rus nekakšno nasprotje Vatikancem? A to mislite zato, ker nosijo gvante drugih barv ali zato, ker so imeli dvoglavega orla v grbu, ki je rimski znak? Ali morda zato, ker je boljševistično revolucijo plačal Vatikan prek svojih zvestih židovskih psov v ameriških bankah?

Žal Rusi niso vatikanska opozicija ampak le njihov oddelek.

Anonimni pravi ...

Sploh sedaj ko so se pobratili Buchela kar sem sam napovedoval. Očitno tu ni šlo za deli in vladaj.

RKC oziroma vzhodnjaška veja prasice gre sedaj po Bizanc. Izrael je že njihov. BIzanc pa je bil umetno dodeljen Turkom, kot jim bo sedaj odvzet , ko bo šel Kiril po kar mu pripada.

Putin je le njihov vojščak. Je pa baje že njegov ded (dlje od tega se ne da izslediti njega "družinskega" drevesa) bil kuhar od Ledochowskega.

Anonimni pravi ...

Dober dan Buchela. Res je da medo ni čisti vegetarijanec, vendar pa mislim, da Vatikan hoče njihova bogata prostranstva in vodo seveda.
Če bi vsi na zemlji živelo kot Amerikanci rabimo 5 kosov Zemlje kot planet. Torej nujno morajo nekje uplenit. Če bi bili Rusi samo oddelek pa ja ne bi hoteli plenit, to obvezno pripelje do nasprotovanja, kar tudi je. Pa če je meco za 10 procentov bolj normalen je to že velika razlika.Kaj meniš. Ali pa je Vatikan načrtno naredil dva velikana da pobijejo ostale viške na planetu, kar pa zopet ne morem razumet.
osti jarej

Anonimni pravi ...

Za Peršaka se ve, da je bil droban županski tatič v občini Trzin.
Za kaj več pa morda Buchela ve.
oj

Anonimni pravi ...

podtaknjen?

:)

http://www.reporter.si/slovenija/ljubljanski-%C5%BEupan-jankovi%C4%87-naskakuje-nlb-po-bla%C5%BEu-brodnjaku/61331

Buchela pravi ...

Blaž Brodnjak je Kučanov pankrt.

Anonimni pravi ...

Pozdravleni!

Ali imata Marko Milosavljević in Zvone Černač mogoče skupnega očeta? Ko poteujete po Evropi in poslujete....povsod isti procesi od Španije pa do Bolgarije in Turčije. Največji zločin pa prav nad nami...kar le potrjuje dejstvo, da smo bili prej najbolj razvita kultura in najstarejša. Še celo Italijan Alinei in Rus Venelin trdita tako. Rus in Italijan!

Lp

Buchela pravi ...

Dobro ste opazili! Milosavljević in Črnač sta oba Kraigherjeva pankrta in predsednikova polbrata.

Najboljši vir za pouk o naših mogočnih prednikih je spletna stran "Global Wends" (vseprisotni, vesoljni (Slo)Vend(s)i). Slovenščina je izjemno visoko razvit jezik, ki so ga govorili že pred ledeno dobo. Vsi evropski jeziki so se razvili iz slovenščine.

Alineijevo knjigo niso prevedli ne v angleščino in ne v nemščino, še vedno je samo v italijanščini, da bi jo prebralo čim manj ljudi. Od naših piscev ga veliko povzema in navaja Lucijan Vuga v svojih čudovitih knjigah "Davnina govori" in "Megalitski jeziki".
Anonimni pravi ...

Dober večer, kako je naslov Alineijeve knjige? Sem Slovenec s Primorske in razumem italijanščino. Pisano in govorjeno italijanščino. Namen ustvarjanja novih jezikov (nemščina, italijanščina, španščina, angleščina...) je poneumljanje ljudi in presekanje stikov s preniki.
Slava Slovencem!
Strah popušča, naš čas je blzu! Bratje Slovenci, bodite pripravljeni!

Buchela pravi ...

Kolikor mi je znano, gre za dve knjigi, ki imata enak naslov a sta nadaljevanje. Kolikor vem, je prva izšla v poznih 90. letih, druga pa leta 2000. Naslov je "Teorija kontinuitete v razvoju jezikov v Evropi."
Knjigi sta zelo obsežni in snov je strokovna, zato opozarjam pred zaletavostjo pri kupovanju te knjige. Poskusite si jo (medknjižnično) izposoditi.
http://www.abebooks.com/servlet/BookDetailsPL?bi=18234757710&searchurl=sortby%3D17%26an%3Dmario%2520alinei

Prosim upoštevajte, da bi tudi strokovne knjige Frana Miklošiča brali le redki, saj gre za vrhunsko lingvistiko in ne za poljudno čtivo. Seveda pa ni prav, da Miklošičeva dela niso prevedena v slovenščino, saj je bil pomemben rojak, ki je postavil tezo o petih slovenščinah, kar je opisano v knjigi "Slovenci" avtorja Josipa Šumana.

Strinjam se z vami da strah popušča in da prihaja naš čas (spet). Morda pa ni naklučje, da se je v novi reklami za pivo Union pojavil prebujeni kralj Matjaž, ki ima podobo kralja škratov iz filmov "Gospodar prstanov".

Na vsak način pa vam priporočam spletno stran "Global Wends", saj je tam avtorica segla najglobje v slovenski praspomin. Segla je blizu 100.000 let v preteklost!

Anonimni pravi ...

Hvala za izčrpen odgovor. Osti jarej!

Botra Jedrt pravi ...

No ja,no..
A zdej ima masonska roka vpliv celo na elemente..in preko njih posilja "naravne" katastrofe tudi nad Slovenijo,ki je taaako zeeelo pomembna sila pri krojenju globalnega dogajanja trenutnega sveta.
Vse lepo in prav..samo pretiravat pac ni treba.
Crni bratje posiljajo zled na slovenske gozdove-grozna manipulacija s tako pomembnim prostorom..in ravno s strani Avstrije,ki ji lesa res primanjkuje..

Buchela pravi ...

Draga botra Jedrt, kako pomembna je Slovenija še nam samim ni jasno, kot nam tudi nikakor ni možno razumeti, zakaj smo obstali v tako neposredni bližini krvoločnega rimskega imperija in to celih 2500 let.

Naš obstoj temelji na nekem čudežu, na neki skrivni moči, ki jo sicer slutim, je pa še ne prepoznam. Gotovo je tesno povezana z našim jezikom, a ta nikakor ne zadošča, saj so podobno slovenščino govorili širom Evrope in sveta, pa jih je rimski okupator slovenščine z ognjem in mečem odvadil.

Na čemerkoli že temelji ta naša moč, bila je in ostaja tako velika, da se nas rimski okupator ne upa zgrabiti za vrat. Primerjajte, kaj se je zgodilo z Helve(ne)ti v Retiji v današnji Švici. V retoromanščini je komaj še prepoznati ostanke ret(z)ijanšine.

Naj se kdo med vami poglobi v skrivni vatikanski kult Vril (vrnil?)in v "Hitlerjevo biblijo" ter njegove načrte Votanovega svetišča na blejskem otoku. Naša nerazumno velika moč in pomen najbrž nista razložljiva z našim bogastvom, ampak so vzroki popolnoma okultne narave.

Zato je povsem možno, da se "veliki" igrajo z nami in nam uprizarjajo žled in podobne oslarije, ki nam delajo škodo. Les pa smo po pogubno nizkih cenah izvažali v Avstrijo od nekdaj.