nedelja, 28. december 2014

Janko Kralj - Ante Pavelić


6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Torej...on je Koroščev operativec. Korošec pa je bil očitno pomemben politični vojak Ledohovskega za območje Slovenije in balkana.

Pravi krvniki Slovenskega naroda!

Anonimni pravi ...

Se popravljam.

Roka Ledohovskega je bil Anton Prešeren.

http://sloveno.blogspot.com/2008/02/p-anton-preeren.html

Buchela pravi ...

Anton Prešeren pravite ...

Radoveden sem, če imate pred seboj spisek pankrtov papeža Pija 10., ko mi jih naštevate enega za drugim.

Sicer pa so bili vsi jezuiti, ki jih je rimski okupator uspel pririniti v vrhove oblasti, pomembni za ubrano igro. Korošec je bil nedvomno pomembna figura na šahovnici. In tudi z njim je igral ćrni papež Ledohovski. Ste vedeli, da se je Korošec stegnil med kavsom? Sto kil špeha je zgrmelo na ravnateljico Mladike, ko jo je ravno učil kozjih molitvic.

Anonimni pravi ...

Buchela...moj čoln je šele vstopil v brzice rimokatoliške cerkve in jezuitov. Sem sicer krščen a gojim od malega do njih odpor - pa ne "komunistični", ker verjamem v Boga.

Predvsem me preseneča, da so ti ljudje že skoraj pozabljeni (razen Korošca) in povsem neznani čeprav so za naš narod odigrali pomembno vlogo (najsi bo to v dobrem ali slabem smislu). Tu pa ste vstopili vi z vašim izostrenim čutom do zanamcev (ali bolje rečeno zanjihovcev). Spiska kot že rečeno nimam, naštel sem le meni sumljive tipe iz občutljivega obdobja naše zgodovine za katerem se mi je zdelo, da obstaja dobra možnost, da so bili njihovi agenti.

Moram reči, da bolj ko gledam Janka Kralja se zavedam, da imate prav.. Tudi glede na vlogo, ki mu je bila dodeljena je smiselno. Neka podobnost, da ne rečem vrstnost z Pavelićem in ostalimi obstaja...

O Korošcu tega nisem vedel, vsekakor pa cenim vsako informacjo, ki jo delite. Do njih je prekleto težko priti. Vidim, da je tudi res kar pravite - namreč, da si je že takrat nos na slikah popravljal. Na eni si ga je očitno pozabil(slika samo obraza), kjer ima res tak nos, da neveš niti iz katere smeri bi bil lahko razbit).

Neverjetno se mi tudi zdi, da ima debeli sovražnik Slovencev še danes sij domoljubnega delovanja, čeprav nam je "zaigral" Koroško in Primorsko. Ko pogledaš njegova dejanja je domoljubnih bolj malo. Franc Jeza piše, da je bil velik politični priložnostnik. Vsekakor pa so ti ljudje delali na dolgi rok in bili del večjega, zloveščega načrta.

Buchela pravi ...

Ljudje hitro nasedemo priporočilom. Še posebej hitro, kadar nam jih pove kdo, ki nam je zlezel pod kožo. Zato so rimski pankrti posajeni na vse strani. Na Reporterju jih je najbrž celo več, kot pa na Delu. In kot je nekoč nekdo napisal med pripombami pod članek, sta Janša in Jankovič oba malteška viteza.

Vsi se pogosto soočamo z znanci in celo prijatelji, ki bodo vztrajali pri hvaljenju Tita in jih ne bomo zlahka prepričali v nasprotno. Enako je s Francem Jožefom, Marijo Terezijo in tudi z manj znanimi Antonom Korošcem, Josipom Pogačnikom, Janezom E. Krekom, Ivanom Tavčarjem in podobnimi, ki so nam vsi naredili nepopisno škodo, saj so bili rimski pankrti in so ubogali navodila. Ko je v 90. potekalo sistematično zasedanje slovenskega ozemlja s strani Hrvaške, se se čudil njihovi doslednosti, ne glede na vlado in trenutnega predsednika. Takrat sem rekel, da mora obstajati neka skrivna oblast, ki jo poslušajo vsi in ki zagotavlja nemoteno izpolnjevanje korakov iz "velikega načrta". Takrat sem prvič zaslutil, da je naš največji sovrag v Vatikanu.

Kako nagnusno se pretvarjajo vidite iz nedavne knjige Beli panter, ki jo je podpisal (ne pa napisal) Janša. Če naj uspešno deluje v taboru najbolj zagretih slovenskih domoljubov, bo podpisal celo knjigo, ki zanika uradno rimsko razlago naše zgodovine. Namen pač posvečuje sredstva.

Anonimni pravi ...

Zelo zanimiva stran, gledam te fotografije in se zaustavim, pri tej. Ante Pavelić je zelo podoben partnerju Simone Dimic,