torek, 21. maj 2013

Branimir Štrukelj - Aleksandar Ranković


5 komentarjev:

Buchela pravi ...

Peter Božič mu je nekoč v Riu nalepil vzdevek Tito. V resnici ga kličejo Čurki, sindikalni prijatelji pa Svizec. V mladih letih je bil dejaven član alternativne scene. Njegov mentor je bil pesnik Jure Detela. Pri devetnajstih je hotel na AGRFT, saj je v sedemdesetih vse uročil z vlogo Prometeja na moščanski gimnaziji. A profesorji niso prepoznali njegovega talenta. Zato je užaljen s 600 dolarji odšel v Indijo. Ko se je vrnil, je poskusil s študijem primerjalne književnosti, ki se je tudi sfižil, tako da je nazadnje diplomiral iz zgodovine in umetnostne zgodovine. Na srednji šoli za elektrotehniko je bil profesor zgodovine. Obenem pa predsednik KUD France Prešeren v Trnovem. Kot profesor se je zavzemal za samostojen učiteljski sindikat, zato ni čudno, da je bil med ustanovitelji SVIZ-a. Od takrat je le še sindikalist in je kot glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije ter predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja trn v peti vsaki vladi. Je tudi sindikalist, ki občasno poskrbi za trače. Njegova prva žena je bila nekdanja ameriška pevka, sedaj učiteljica joge in ustanoviteljica holističnega centra Suncokret na Hvaru, Evening Lategano. Z njo ima enega sina. Drugega pa z drugo ženo Ano Kučan, zaradi česar mu nenehno očitajo, da je Kučanov zet. Ne glede na to, ima v Polhograjskih dolomitih podedovano njivo, na kateri zavzeto goji krompir in zelje.
( vir: http://www.dnevnik.si/clanek/1042519629 )

Anonimni pravi ...

Mene pa sedaj ko je star močno spominja na Beblerja.

Buchela pravi ...

Nihče izmed Beblerjevih otrok nima brazgotin od aknaste kože na obrazu, kakršne ima Štrukelj.
Beblerjeva mama nikakor ni imela balkanskih korenin, za očeta pa to tudi vemo.
Ker pa mi še vedno ni uspelo izbrskati očeta od Rankovića, dopuščam možnost, da sta Bebler in Štrukelj kljub temu v sorodu. Po habsburški strani. To bi se lahko poznalo tudi v njuni podobnosti, ki pa je jaz ne vidim.
Brazgotine od aknaste kože so vselej dokaz, da ima oseba prednike iz Balkana (zato Beblerjevi, Mačkovi, Kardeljevi in ostali pankrti slovenskih očetov nimajo brazgotin od aknaste kože na obrazu). Panonski Slovenci, ki tam živijo, so zaradi nadvlade hazarskega (srednja Azija) plemena Srbov in kasneje še Turkov (izvorno srednja Azija) dobili v svoj dedni zapis tolikšen del azijskih genov, da je njihova presnova mleka motena. Azijci namreč mleka ne pijejo. Ker so s prihodom na Balkan od domorodnih panonskih Slovencev prevzeli tako jezik, kot tudi prehrambeno kulturo, so začeli piti mleko, ki pa ga ne prebavljajo. Zato je med nekaterimi Balkanci opaziti hude obrazne akne in tudi grde tvore po telesu, ki so oboji posledica uživanja mleka in izdelkov iz njega. (Mleko vsebuje namreč ATP-adenin trifosfat v izredno veliki količini. Teleta ga nujno potrebujejo, ker morajo nemudoma po skotitvi tekati za čredo.Fosfati pa so "umetno gnojilo", ki povzroči akne in tvore.)

Anonimni pravi ...

Bok, dali ti Andrej Plenković liči na Aleksandra Rankovića?

Buchela pravi ...

Ne, Andrej Plenković je sin od Maria, svog zvaničnog oca. Ali se kod Andreja Plenkovića najverovatnije radi o zguščivanju plave krvi. Tata Mario je po brzom zaključku (trebalo bi više vremena za detajlniji pregled) kopile od Moše Pijade i ako je i majka bila kopile od nekog s vrha, onda su uspeli kod Andreja podignuti postotak plave krvi.

Takav primer je u Sloveniji predsednik vlade Miro Cerar, koji je u istinu sin svog zvaničnog oca (sportaša i odvetnika) Miroslava Cerara, koji je kopile od Moše, a majka Zdenka Cerar mu je bila kopile od Koče Popovića, dakle unuka od srbskog kralja Petra prvog.

Andrej Plenković svakako nije kopile od Rankovića, iako ima neke poteze lica, koji možda potiču od Pavelića ili pape Pije 10 ali ne direktno po očevoj liniji. Možda po majčini.

Rimska okupaciona vlast je primetila, da su vremena za njih sve užasnija i da magle, koji je sakrivala njihovu urotu i kotenje mladunčadi, više nema. Sad nam pokušavaju nametnuti svoju kopilad, koja je več treči ili četvrti rod od velikih (pape, kraljevi, ...).