torek, 21. maj 2013

Dejan Steinbuch - Ivan Maček


5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Kaj je namen http://www.portalplus.si/

?

Buchela pravi ...

Namen Portala plus je zajeti tisti del bralcev, ki smo se naveličali Pozareporta in ki nismo pripravljeni plačati novic na Financah. Novi Pozareport, ki ga je naredila skupina okoli Radota Pezdirja, ki pa ga je zdaj "kupil" (ha, ha, ) Dejan Steinbuch in ga bo potopil, saj je v tem izvrsten.

Steinbuch in Crnković sta si v tem zelo podobna. Crnkovič je že dobil vzdevek "Ugaševalec", saj se je še vse sprevrglo v drek, česarkoli se je lotil. In vendar mu vselej dajo novo možnost. Steinbuch je podoben primerek, rimski imperij (prijateljuje z Opus dei in Kučanom) mu daje znova in znova možnost, da kaj spremeni v drek. Na Portal plus je za začetek konca pripeljal Dragana Živadinova. Živadinov je sicer samooklicani strokovnjak za lebdenje, a Portal plus bo vseeno strmoglavil.

Seveda pa ga tudi jaz kdaj preberem, kadar me opozorite na kaj zanimivega.

Q pravi ...

S Steinbuchovim prihodom se pojavi rimska nomenklatura: Rupel in ostali, in portalu pade verodostojnost in teža... okay.

Požareportu pa le uspeva ohraniti pomen (naveličanost je pa posledica omejitve na notranjo politiko) in Požarja še nismo zasledil med hudičevimi podobami - je to naključje? Jaz sem imel upanje, da on le ni čisto rimsko orodje...

Buchela pravi ...

Dragi Q,

O izgubljenih iluzijah, ki jih je razblinil moj blog, bi lahko na dolgo in na široko pisal. Predvsem o svojih . . .

Utvare so namreč osnovni namen rimskega cirkusa. Ko zdaj pogledam nazaj na marsikatero osebo ali bolje rečeno "lik" se šele zavem, kako spretno je rimski okupator gradil njihovo podobo in v nas utvaro o njem. Spomnim se Bučarja, ki je bil s svojim nastopom v Starsbourgu zame dolga leta izjemno velik junak, spomnim se tudi Janše, ki so ga (iz prekupčevalca z deli za računalnike - Mikro ada) na Roški začeli spreminjati v narodnega junaka (iz neke slutnje takrat mene na Roško ni bilo), spomnim se nenazadnje Pučnika, ki je bil zame tako grenko spoznanje utvare, da ga še do danes nisem zmogel uvrstiti med sličice. Pučnik je bil pankrt od Moša Pijadeja.

Na slikah ni dveh mojih bližnjih sorodnikov in tistih dveh, treh, ki sem jim povsem na začetku še brez vzdevka pripovedoval o mojih razkritjih. Požar je med njimi, zato ga nisem imel namena objaviti.

Požar je pastorek enega hujših mariborskih udbovcev in sin Danilota Lokarja.

Tudi jaz imam zadržke.

Osti jarej!

Bučela

Q pravi ...

Hvala za to o Požarju. In za Pučnika. Ja nič, ob tisočletni rimski izpopolnjenosti nas/mene ni treba biti sram kančka lahkovernosti ...