četrtek, 24. oktober 2013

Miha Mazzini - Raif Dizdarević


21 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Gospod trdi, da ni v nobenem krogu. Če je tole res, pa morda niti ne ve. Mnogi ne vedo, da jih vodijo drugi.

Buchela pravi ...

katera kurba pa je she priznala, da je delavka v najstarejshi obrti na svetu? One rechejo zase, da so shivilje, tiste gospe, ki moshkim slachijo hlache in odpenjajo gumbe.

Pravi prostozidarji o tem skoraj nikoli ne govorijo in celo tajijo svoje masonstvo. Razumljivo, saj so tajno drushtvo...

Anonimni pravi ...

Imate prav Lom. Avtor Drobtinic (smešenje bosanskih delavcev) in Telesnega čuvaja(osebna patologija). Ne vem zakaj prostozidarji tako napadajo Cankarja? Hočejo ga čisto izničiti.

Buchela pravi ...

Njihove metode niso samo umor (Cankarja so trije lozhini srbski morilci z zheleznim drogom stolkli v vezhi hishe na Kongresnem trgu 6), ampak popolno osmeshenje in izbris iz zavesti in zgodovine. Poglejte, kdo je naseljen v tisti hishi na Kongresnem trgu, da se ja ne bi kdo spomnil nanjo postaviti spominsko ploshcho.
Cankar je bil izjemno oster in bister mozh. Njegovi politichni govori so resno ogrozili masonske nachrte ustanovitve "novih ilirskih provinc" pod srbsko krono.
Kralju Aleksandru I., ki je namishljeno zasluzhen za "zedinjenje", so tik pred vojno postavili na tem istem trgu spomenik. Stal je v natanchno isti chrti, kot hisha shtevilka 6. Italijani so kip po okupaciji takoj odstranili in unichili. A povojna oblast je na isto mesto postavila "sidro". To sidro je simbol nashe ujetosti v masonski projekt Zahodnega Balkana. Zame je spomenik najhujsha masonska svinjarija in bi ga, che bi imel to moch, prvega odstranil.

Anonimni pravi ...

Hvala za vaš prispevek g. Lom in za vaše znanje. Če berete intervju Izidorja Cankarja (S poti) z Ivanom boste opazili kako je bil optimističen glede svojih načrtov. Po vojni je loža spletla marksističen mit o njem, čeprav on v bistvu ni bil nikoli marksist, bil je prevelik um in kot drugo veren človek, da bi ga lahko strpali v ta obrazec. Ob »samostojnosti« Slovenije tega mita niso več potrebovali. Vzeli so nekaj prirejenega Prešerna in ustvarjali nov banalen mit, ki je skregan z zdravo pametjo in s tem tudi razumevanjem njegovega širokega svetovnega nazora. Zdaj so se ga lotili z ognjem in mečem Cankarja, režimski, prostozidarski pisuni, ki so kulturo čisto zbanalizirali in je skup tretjerazrednih pisunov in njihovih priležnic, ki se vrtijo v svojem krogu in si delijo nagrade. Uprizarjajo režirane izstope iz društva PEN i DSP-ja. To je totalno skvarjena in omejena organizacija z diktaturo, ki si dovoli dvigniti nad narod in igrati svojo igro. Ignorirajo vsakega pametnega človeka in ustvarjajo uravnilovko z bedaki in podrepniki. Cankar je bil genij, in genij zapisuje resnico, ne podreja se nikakršni loži ali katoliški nomenklaturi. Genij presega vsakodnevno kurbarijo. Rode, ki z vero nima nič in blati njegovo ime, tako pomaga k izničevanju njegovega dela. V to so vpleteni tudi akademiki. Inkret in njegova klika podpira Jančarja, ki je režimski pisec, njegovo pisanje je enostransko in omejeno. Tolikšne hinavščine Slovenec še ni imel v svoji zgodovini, ustvarjajo razcepljenost med ljudmi, ki je nepotrebna, saj gre za isto stvar in to je resnica. Le resnica osvobaja, vodi do katarze, ki je nujno potrebna, da se premaknemo z mrtve točke. »Protesti« z iluminatskimi maskami so prinesli še večjo škodo, bili so zrežirani iz strani lože, nategovali so ljudi v stiski in na socialnem obrobju. To so uničevalci naroda, uničevalci življenja in širitelji smrti, satanističnega pogleda na svet, ki že stoletja vodi narode na vedno nižjo stopnjo zavesti, iz njih ustvarja robote in nekritično maso, ki živi v apatiji, sprijena s potrošniško miselnostjo, s sprijenimi odnosi, z družinskim zakonikom, ki je skregan z zdravo pametjo in z delovanjem človeka. Svet se ne razvija naprej skozi evolucijo, ampak propada, propada zdrava tradicija, sociabilen odnos do življenja, širi se v individualno kloako in mreženja, ki so naravnana proti človeku in s tem tudi »božjem«, v katerem je vse urejeno po naravni poti, z upoštevanjem zakonitosti in naravnih zakonov.

Buchela pravi ...

Presheren pa ni povsem brez povezav z lozho. Ne vem sicer, che je bil njen chlan, a zagotovo je poznal chlane in predvsem lozhin nachrt z Ilirskimi provincami (kasneje SHS, Jugoslavijo in v blizhnji bodochnosti Zahodnim Balkanom).
V Krstu je nekaj prizorov, ki so zelo usklajeni z lozhinimi zamislimi. V Povodnem mozhu pa zelo zanimivo vplete napoved lozhinih nachrtov, po katerih bodo Srbi "amalgamirali" Slovence. Povodni mozh prihaja namrech od tam, kjer Donava bistri pridruzhi se Savi (iz Belgrada)in potopi (utopi!) lepo Slovenko. Na to pomembno podrobnost je v eni svojih zadnjih predstav opozoril Andrej Rozman.

Anonimni pravi ...

Lom govorim o "njegovi svetovno nazorski širini", ki jo lahko razgledan bralec najde pri sebi. Krst pri Savici pa je naročena, programska pesem, ki jo je lahko naročila tudi loža, enako Povodnega moža. Odlično! Ste zelo bister opazovalec in razkrinkovalec prostozidarskega simbolizma. Mojster nad mojstri.
Lep pozdrav!

Anonimni pravi ...

Najbrž je bil iz lože, ali pa židovskega izvora, ob osamosvojitvi so vsi ložisti,v vrhu odločanja so bili samo oni, brezkompromisno podprli njegovo pesem za himno. Će ne bi bil njihov bi našli goro nekih napak.

Osti jarej Buchela.

Anonimni pravi ...

Skoraj bi dvomil v Prešerna, on je bil alkoholik, prostozidarji pa so po navadi potuhnjeni in sami sebe polni - poveličujejo svoje delo in kot drugo nimajo nobene vesti. Poglejte samo kaj je nastalo iz omizja pri gostilni Mrak. Druščina Dobrice Čosića ne čuti nobene odgovornosti za vojne, ki so jih povzročili, za genocid v Srebrenici. Najbrž je bilo zopet eno njihovih žrtvovanj, kot pokoli po drugi svetovni vojni. Potem hinavijo in zanikajo vsako odgovornost. Če gledate sestavo njihove piramide, boste opazili, da so Hamas in Al Kaida njihovo delo. Najprej jih šolajo, nato pa uporabijo in na koncu ubijejo. Na vrhu piramide pa so jezuiti, iluminati so nižje. Črni general pa je glavni, rdeči pa je marioneta.

Anonimni pravi ...

Pa vendar velja ob tem poudariti, da so Zdravico prekrstili (zdravljica), jo pohabili in za "himno" do konca amputirali; kot Slovenijo (himna je samo 7. kitica od pohabljene):

(PETA)
Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

(ŠESTA, torej ta, IZBRISANA!)

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov
ne bo pajdaš sovražnikov!
...

Hiti prelet čez Povodnega moža kaže, ko ji je "beli Turek" (glej predzadnjo kitico) podal roko (9.), v 10.:

"To videti, drugi so vsi ostrmeli,
od čudeža godcam roké so zastale;"
...
in 11.:

So brž pridrvili se črni oblaki,
zasliši na nebu se strašno gromenje,
zasliši vetrov se sovražno vršenje,
zasliši potokov derečih šumenje,
pričjóčim po koncu so vstali lasje -
oh, Uršika zala, zdaj tebi gorje!
...
konec:

"al Uršike videl nobeden ni več."

Buchela pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Buchela pravi ...

Nenazadnje je tudi v Levstikovi povesti o Krpanu zaznati jad ob spoznanju, da smo žrtvovani. Lipa, ki jo je posekal "na cesarjevem vrtu", da bi iz njenega lesa naredil kij, v katerega se bo zasadila turška sablja, je simbol Slovencev, ki so prestrezali udarce turških, bosenskih in srbskih sabelj. Krpana pa je najbrž treba razumeti kot svobodnjaka, kot domačega plemiča, kakršne so poznali Slovenci širom Evrope. Slovensko plemstvo je še najboljše opisano v komentarju Vendejskih vojn na Wikipediji.
"Class differences were not as great in the Vendée as in Paris or in other French provinces. In the rural Vendée, the local nobility seems to have been more permanently in residence and less bitterly resented than in other parts of France.[5] Alexis de Tocqueville noted that most French nobles lived in cities by 1789. An Intendants' survey showed one of the few areas where they still lived with the peasants was the Vendée"
(vir: http://en.wikipedia.org/wiki/War_in_the_Vend%C3%A9e )
Slovensko plemstvo je bilo del ljudstva in se ni povzdigovalo nad njega. To izkazuje tudi obred ustoličevanja.

Anonimni pravi ...

Zanimivo je, kajne, da slavili smo dan Reformacije katero slovensko "plemstvo", v času nastajanja, v času Trubarja, niti ni podprlo.
Trubar je bil najprej izgnan, s strani svojega ljudstva, kasneje, posthumno, od drugih (nemškega plemstva?) poveličan.

Buchela pravi ...

Tale komentar (17:47) je napisal nekdo, ki mu priporočam, da najprej kaj prebere, preden klobasa neumnosti.

Anonimni pravi ...

Nikakor žaljivo, dragi Buchela. Le simbolika je ta, preveč očitna, ki je povsem odvečna.

Buchela pravi ...

Protestantska vera je bila na Slovenskem razširjena predvsem med plemstvom! Tako slovenskim (dlaka se mi naježi, kadar kdo zaničljivo piše o slovenskem "plemstvu" in postavi besedo v narekovaje!), kot tudi pritepenim in priženjenim italijanskim, nemškim, angleškim in ne vem kakšnim vse še ne...
Odslej pišite SLOVENSKO PLEMSTVO z velikimi črkami, saj si to zasluži za vse dobro, kar je storilo za svoj slovenski narod.
Zapomnite si, da je bilo nekdaj plemstvo VLOGA in ne stan. Dolžnost! In ne prednost in ugodnost. Življenje psa ovčarja, ki varuje svojo čredo pred zvermi in tatovi ni rožnato, ampak je presneto nevarno. Psi ne morejo spati v miru, kot ovce. Pse prebudi najmanjši šum. In pes ne more zbežati v zavetje, ampak se mora pognati v napadalca, četudi je večji in četudi ga zaradi tega čaka bridka smrt.
In naše domače plemstvo je natančno to vlogo tudi opravljalo. Ena najstarejših SLOVENSKIH PLEMIŠKIH rodbin ima psa celo v svojem grbu. In tako je bilo dolga tisočletja. Vse do francoske revolucije.
In brez podpore tega SLOVENSKEGA (in tudi ostalega tu prisotnega) PLEMSTVA ter cerkvenih dostojanstvenikov iz plemiških družin, bi Trubar le malo napisal in še manj natiskal.
In kam je SLOVENSKO PLEMSTVO izginilo?
Malo pomislite, kaj je naredila francoska vojska in kaj prostozidarski vpliv v zadnjih dveh stoletjih. Ker so jim bili psi ovčarji v napoto pri njihovih tatinskih načrtih, so plemstvo postopoma odstranili. Malo z mečem, malo s svincem, malo z davki in preostanek z zakonodajo. Tako so imeli proste roke in mir pri svojem ropanju in iztrebljanju.
In danes trobijo ovcam, da so osvobojene plemiškega "jarma", strižejo jih pa dvanajstkrat na leto...
In namesto "desetine" jim jemljejo "polovico" pridelka.

Pokleknite z mano in prosite z menoj Nebo, naj pošlje hudo uro nad Vatikan. Strele naj tam zanetijo ogenj, ki bo tako silovit, da bo zgorelo vse kar je tam pod površjem skritega zla. In zla je tam ogromno. Vsaj toliko je zla, kot nakradenega zlata. Zlo naj zgori, zlato naj se stopi in steče v nedostopne globočine, kjer naj scvre in posmodi hudiča, da nam bo nekaj tisočletij dal mir na Zemlji. Ne le Slovencem. Vsem!

Anonimni pravi ...

Plemstva med enakimi ni.
Ljudstvo vodi lahko le najčistejši med njimi, ki je sled lastni čistosti globlje v dušah VSEH spoštovan, ker je zgled.

Pozabljaš dragi Beuchela, med čebelami, v družini, v rodu, vrsti, so si vse enake. Narava nima plemstva.

Sam osebno nikoli ne bi klečal in povrhu še molil (?!?), da se drugemu godi hudo, zakaj tako sem enako negativen
kot oni, ki meni nepravično sodi(jo). Njim ne želim biti enak, nikoli nisem bil niti bom.

Buchela pravi ...

Vrednote o enakosti, ki mi jih ponujate, so bedarija francoske revolucije. In nikar me ne primerjajte z živalmi, saj je čebela samo vzdevek.
Ljudje se od živali ZELO razlikujemo! Ljudje smo sposobni žlahtnenja (plemenitenja) narave. Vso zgodovino smo žlahtnili rastline, živali, pokrajino in seveda tudi svoj rod. Z žlahtnenjem so nastale plemenite ali žlahtne rastline, tako poljščine kot sadje. Z žlahtnenjem in plemenitenjem smo ljudje vzgojili tisoče pasem živali, med njimi tudi čudovitega belega konja in "krajnsko" sivko. In pri plemenitenju ali žlahtnenju svojega rodu smo ravnali povsem enako. Vzpodbujali smo plemenitenje in žlahtnenje v svojih vrstah in tako dobili družine, ki so bile izbrane in izpopolnjene v določeni lastnosti, ki so jo imeli močneje izraženo.
To je PLEMSTVO ali žlahtna gospoda!

Kar pa zadeva klečanje in povrhu še molitev med klečanjem, pa vas k ničemur ne silim. Vsak naj ravna po svoji presoji in obrača ta svet po svojih močeh.

Je pa tako, da se nekatere reči v življenju naredi lažje, če se človek skloni, druge lažje če se usede, tretje lažje če se uleže, nekatere pa lažje, če poklekne.

Anonimni pravi ...

Dragi ti, ki ti je vzdevek čebel samo vzdevek. Še vedno sem mnenja, da s svojim delom veliko prispevaš k človeški zavesti.
Nikakor ne vsiljujem ideje "francoske revolucije" pa vendar, ne pozabi, da je tudi pri Trubarju dovolj simbolike, ki je odveč pa vendar njej si zelo sklon.

Jezuiti ti niso po godu a pri veji protestantizma so pa kar sprejemljivi?

Da se ljudje od živali razlikujemo se motiš. Stanje v družbi bi bilo drugačno, če ne bi ljudje bili to, kar jim (upravičeno?) pripisuje vladajoči red, ovce.

Dovolj dolgo te spremljam, da vem katere sinonime uporabljaš pa vendar ni moj namen zbadati te ali bognedaj poniževati,jeziti, nasprotno!
A ne pozabi, Znanje ni zato, da bi bilo namenjeno konfliktu, temveč je v podporo Resnici.

Da se ne bi, dragi Buchela, izgubil v nacionalnem ponosu, ne pozabi, da z "žlahtenjem" tudi domačega prašiča smo dobili s križanjem človeka z...

Naj ta blog forum ne postane. Amen.

Buchela pravi ...

Amen!

Anonimni pravi ...

Gospodje, narava žlahtni stalno, vendar je potek bolj počasen in temelji na slabih odločitvah, katere izumrejo.Tudi pankrti so neke vrste žlahtnenje, izkazalo se je da so porazno slabi, zato bodo odstranjeni. Služili so samo, da nas zavedejo, a zavajanja v naravi ni.

Osti jarej.