sobota, 30. november 2013

Ljubo Bavcon - Moša Pijade


15 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Želel sem komentirat sinočnje bluzenje Plićaniča in njegovega purša na TV, a sem ugotovil, da je škoda elektrike.

Osti jarej Buchela.

Anonimni pravi ...

sem večkrat vprašal gibanje ops, ali bodo upoštevali tvoj blog pri lustraciji, a mi še niso odgovorili. se nosijo preveč visoko in so najbol pametni verjetno.

Anonimni pravi ...

Zelo naivno mislite, da bo predsednik gibanja OPS razrešil probleme, navsezadnje je bil komunist in ima kar težko biografijo. Zopet ne k povzpetnik na prizorišču. Kod drugo, ne upošteva vse državljane in govori samo o Slovencih. Ima miselnost boljševika, kot predstavniki in člani levih strank. Kdo je on, da bo vršil lustracijo? Pošten človek nikoli ni mogel biti član komunistične stranke ali prostozidarske lože, Pokončni državljani Slovenije so padli med NOB ali pa so jih pobili sami komunisti in prostozidarji. V Sloveniji v dvajsetih letih ni bila izpeljana niti ena reforma, uničili so kmetijstvo in delavstvo, sindikati so posmeh samemu sebi. Pokončen človek hodi sam, ne naseda nobenim političnim puhlicam, je kultiviran in izobražen, moralno in etično zgrajen, uravnilovka mu je tuja. Je svetilnik v kaosu, ki ga je ustvaril spriden človek, je vizionar, ki vidi v dalj, je človek modrec, ki ga mu nič ne prepreči, da zavaruje svojo integriteto, ne naseda puhlicam o domoljubju, čeprav ljubi svojo besedo in se dotika vseh ljudi.

Anonimni pravi ...

veš kaj, jaz nisem napisal, da kakorkoli verjamem predsedniku ops in mislim na odrešejne. haha. meni so smešni, ker sem kdaj kaj vprašal in so me samo napadli kot udbovca, izzivača in podobno. kje pa si ti dobil tisto, da je bil troha komunist? jaz o tem ne vem nič ... lahko je pa vse res :).

oj

Anonimni pravi ...

Služil je vojsko v Bileći v šoli rezervnih oficirjev. Tam so bili vsi partijci. Leta 1989 je bil povišan v poročnika JLA. Ker so tudi mene hoteli poslati v Bilećo v istem obdobju, vem kakšna je bila procedura, ker nisem hotel iti sem služil v kazenski enoti in prislužil dosje KOSA- a. Ko je bila vojna za Slovenijo so te partijce postavili na "vodilna" mesta, posredno ali neposredno v vojski (Janša, Krkovič, Troha, Jurjevič (nosilec prestižnih priznanj) i.t.d.), strogo se je vršila preverba, nas so odstranili, morali smo se razdolžiti (orožje, opremo), bili smo zaznamovani. Ker on ni dosegel svoje častihlepje, sedaj manipulira z raznimi stvarmi, najbrž tudi s tem sranjem. Tudi meni tu govorijo udbovec, kar je bolno, projicirajo lastno nemoralno početje. To so bolni ljudje.

Anonimni pravi ...

Spoštovani večerni dnevnik 04. 12.
je bil posvečen enemu pankrtu iz tukajšnjih slik in židovskemu prazniku. Nič pa niso povedali, da so v Nemčiji našli pri enem židu Hildebrant Gurlit za milijardo EUR umetnin. Zapustil mu je oče kateri jih je nagrabil v času kao holokavsta. Koliko jih je preganjani žid med tem prodal se še ne ve.

PS Rus pa ne Veljko je bil profesor.

Osti jarej.

Anonimni pravi ...

Ne morete soditi naroda po eni osebi, to je primitivizem.

Buchela pravi ...

Ne prepirajte se o Židih, saj ste naučeni samih zmot in predsodkov o njih. Tudi o Židovskem narodu je nespametno govoriti, saj so to le Palestinci. Tisti, ki se razglašajo za Židovski narod, pa so vse drugo. Ljudi ne določata samo vera in jezik, kot nam to vcepljajo Židje. Balkanski pritepenec lahko brezhibno govori slovensko in postane iskren katolik, a to je premalo. Slovence določa predvsem zgodovinska vpetost v tukajšnji prostor in s tem povezana "pasma", če se grdo izrazim. Cankar je imel prav, ko je govoril, da ima več skupnega s Tirolcem in Furlanom, kot pa z Bošnjakom in Srbom. Največ Slovencev govori nemško! In zagotovo nas najmanj Slovencev (še vedno) govori slovensko. Večina Slovencev je katolikov, a to le zaradi spleta okoliščin.
Židje se povsem istovetijo z vero in jezikom, v resnici pa so narodnostno ("pasemsko") povsem nedoločeni. Kakšni Židje pa so Hazarji? Hazarji so Azijsko ljudstvo, ki je prevzelo židovsko vero (in z njo tudi jezik...). Poglejte si obraz Sretena Žujovića. Tudi če bi tekoče govoril slovensko in ob nedeljah hodil k maši, bi bilo že na pogled jasno, da je Turek.
Krščanstvo, še posebej rimsko katoliško, je zasnovano na povsem enak način. 2500 let izvajajo načrt mešanja "pasem" tisočletja plemenitenih rodov ljudi. Narodova posebnost bi naj ostal samo še jezik. Te misli so neprijetne, a poskusite razumeti, da je človeški rod 100.000 let plemenitil rastline, živali, pokrajino in seveda tudi sebe. V tem plemenitenju so nastali tako lipicanci, kot tudi Slovenci (tokrat v smislu "pasme", ne samo jezika). In tako imamo današnji Slovenci iz Slovenije še vedno več skupnih potez s Švicarji, kot pa s sosedom, ki je že na pogled Turek, četudi se je v šoli izvrstno naučil slovensko.
Zakaj nas rimsko - židovsko podjetje s sedežem v Vatikanu s takim veseljem meša? Ker je to mešanje temelj zaničevanja. Kdo bi lahko zaničeval izjemnost belega konja, njegovo podobo in njegov značaj? Zaničuješ lahko mešanca, marogasto spako (mustanga), ki je povsem brez sledov žlahtnih prednikov (konj, ki so jih v Ameriko pripeljali Španci). Mustang je lep primer, kako je možno v enem stoletju uničiti ves trud žlahtnenja in plemenitenja konj, ki so ga naši predniki vlagali v vzrejo skozi dolga tisočletja.

Tisti ljudje, ki so bili pred tisočletjema "Židje", so danes Palestinci. In zato jih člani kulta "Židov" tudi tako sovražijo. Tisti ljudje, ki se danes imenujejo "Židje", pa so vseh vrst. Skupna jim je le pripadnost kultu in znanje "uradnega jezika". Tudi med Židi samimi so prisotna zelo pomembna nasprotovanja. V Izraelu so dnevno shodi "Židov", ki nasprotujejo "Sionistom". Nekoč davno je bil enak primer z Kelti, tudi oni niso bili narod, ampak pripadniki kulta. Takrat po Evropi razprostranjeni Slovenci so jim rekli "golti" (pohlepni, pogoltni)iz česar sta se razvili obe imeni za člane istega kulta Kelti in Goti(gölti, gö:ti).

To, kar je razkrinkano na čebeljem blogu ima svoj izvor v Vatikanu in temelji na kultu "brezmadežnega spočetja". A zdi se, da je črno obdobje zadnjih dveh tisočletij pri kraju. Široko odprimo oči in opazujmo, kako se okrog nas spreminja svet. Spreminjamo ga tudi mi, a moč naših rok je majhna in brez poteze Neba, bi ne premaknili ničesar. A Nebo ne stori ničesar samo! Brez našega potiskanja bi se za nas sploh ne zmenilo. Potiskajte torej!

Anonimni pravi ...

ja buchela imaš prav - človek obrača, Bog pa obrne. hvala tudi kolegu za pojasnila s troho, ki sebe reklamira za čistega. bomo videli :)

Anonimni pravi ...

Dober dan Buchela. Se strinjam s teboj v celoti. Moj komentar v povezavi z umetninami je namenjen tistim, kateri imajo na vsakem koraku na ustih holokavst in tudi nas Slovence stalno s tem filajo.
Kaj imamo Slovenci s holokavstom, naj se zmenijo z Nemci.Sam pa vem da drugi trpimo holokavst preko njihovih bančnih in drugih orodij, katera uporabljajo, tudi pankrti.
Osti jarej.

Anonimni pravi ...

zanimiv pogovor: http://www.youtube.com/watch?v=IzlnYhhD9C0

oj

Anonimni pravi ...

Iščete Resnico dragi prijatelji.

Ni Nemcev, Židov,...kajti tudi pravi pripadniki omenjenih ljudstev se sramujejo pomorov, za katere na odgovornost kličejo kar navadne državljane teh držav.

Obstaja samo ena Resnica kaj se je zgodilo na tem svetu. Obstaja samo velika igra, ki so jo s pomočjo religije in vojn izvajali "strici iz ozadja". In prihajajoča vojna bo huda, za vse.

Malo se podučite o Reptilski rasi in ne "pasmi". Gradiva je veliko.

Lepo je Buchela, da bereš tudi srpske strani iz katerih črpaš znanje a potrebno je naglasiti, da je ozemlje Krajine in Like
rodila dva genija na katerih danes počiva ves svet, to sta Nikola Tesla in Dr.R.Steiner.

Karadžič si je upal že Titu postavljati po robu, danes mu Haag nič ne more, ker ima preveč Znanja.
Zato ga zastrupljajo, zato sodišče ni korektno, ker so vsi vpleteni, VSI!

Podpirajte Duh pravičnosti na temelju celostne strukture na tem svetu. Ne sodite duše po priimku, imenu, socialnemu standardu.

Spoznajte Resnico.

Buchela pravi ...

Če se želijo člani kulta imenovati "plazilci", pa naj se. Reptili, kot psovka, je povsem primerna šaljiva oznaka zanje. V resnici pa so to povsem navadni ljudje, kot vi in jaz. Torej je njihov "hardware" enak najinemu. Njihov "software" pa se od najinega zelo razlikuje. Oznako "reptili" moramo razumeti kot prispodobo njihove zlobnosti, ki pa temelji na naukih njihovega kulta, ne v telesnem. Podobno jih je prikazal John Carpenter v filmu "They live", ki sem vam ga dal na splet:
http://www.araerin.com/theylive.html
V tem filmu so prikazani kot "roboti", kar je prispodoba za njihovo brezobzirnost, brezsrčnost, neusmiljenost ...
V tem duhu je večina njihovih obredov, od zažiganja otroka "Cremation of care" v Bohemian Groove-u v Kaliforniji, do pedofilskih ali zoofilskih orgij, ki so se zgodile (in se godijo!) čisto blizu vas.

Velika igra o kateri pišete pa ni stvar "velikih igralcev", ampak prej "velikega načrta". Igralci so ljudje, na videz kot mi. Igra pa je umazana, da jo bomo težko dojeli, ko bo razkrinkana.

Najbrž gre res za domiselni načrt, ki naj bi nastal v prvem stoletju v Rimu. Kasneje bom objavil povezavo do besedila o tem, ki sem ga dobil v branje od prijatelja.

Anonimni pravi ...

Velika igra zato, ker to traja še od časa Lemurijcev, Atlantide, ...kakšen Rim neki.
Toliko znanja imaš pa verjameš v čas Rima, ko je ta ista klika določila kako se bo štel čas, ki itak ne obstaja...

Glede na stavek : "da je igra umazana tako, da jo bomo težko dojeli, ko bo razkrinkana"
pa 'vidim', da tu in tam prebereš tudi hrvaške tekste. Širina človeku nikoli ne škodi. ;)

Nasa je julija 2013 objavila ta dokument
http://www.stopthecrime.net/docs/nasa-thefutureof-war.pdf

La Times je leta 1934 objavil ta članek
http://www.metatech.org/2012-2013/underground_reptilian_alien_city_los_angeles.html

Buchela pravi ...

Prejle sem obljubil povezavo na besedilo o izumiteljih "velike igre" imenovane "krščanstvo".
http://uk.prweb.com/releases/2013/10/prweb11201273.htm