ponedeljek, 9. marec 2015

Milan Bajželj - Aleš Bebler


4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Hvala za tole razjasnitev... zdaj je vse jasno, od koga seme je on.

Nek kronist kranjske zgodovine ga je imenoval "čudežni otrok socializma" in navaja še sledeče:

V Kranju je vzbudil pozornost, ker je postal najmlajši predsednik izvršnega sveta občine Kranj v letih 1984-1988. Potem je postal direktor na kmetijskem področju, vodil je kombinat KŽK Kranj, ki pa je razpadel. Vstopil je v svet medijev in prevzel vodenje časopisnega podjetja Gorenjski glas. Slovenska javnost ga je spoznala, ko je postal generalni direktor slovenske televizije, kasneje pa je služboval še v Novem Mestu (Novoles), nato je zajadral v Mercator (za časa Živka Pregla), kjer se je ukvarjal tudi s saniranjem njihovega podjetja v Postojni. Po kmetijstvu, medijih in trgovini je postal direktor Iskre Ero (zdaj Perles) v Kranju, ki dela ročna orodja. Od tam je odšel v Gorenjsko banko, nato pa ga je prav ta ustanova v bistvu namestila na direktorski stolček Planike. Lep del te službene poti ga je spremljal tudi njegov prijatelj iz mladostnega političnega udejstvovanja ROMAN NAHTIGAL, ki je služboval tudi v Slovenski vojski, na televiziji, iz Planike pa je nedavno odšel v Protokolarni servis na Brdo pri Kranju.

Anonimni pravi ...

Dober dan Buchela, zelo žalostno je, da se v tej masonsko pankrtski združbi še komentirat ne splača, komaj se kaj napiše že pride ven večji banditizem. Zanima me zakaj menjaš ime pri svojih komentarjih.
Osti jarej.

Buchela pravi ...

Imena moram menjavati zato, ker mi sem ter tja na Reporterju izbrišejo uporabniško ime ter vse pripombe, ki so bile s tistim imenom podpisane. Običajno je to takrat, ko omenim Vatikan ali pa koga izmed ožjega vrha SDS.

Buchela pravi ...

Včeraj, na primer, sem na Reporterju z besedami ošvrknil pedra Vinkota Vasleta in v slabi uri so pohodili mojo "Pič'lo". Spomnil sem ga le, na njegovo zanimivo kandidaturo za predsednika, ki sta jo snovala skupaj z Manco Košir.