petek, 25. december 2015

Aleš Primc - Franc Rode


11 komentarjev:

Buchela pravi ...

Tole je pa ena božična hudičeva podobica!

S pomočjo 3,5 mio eur vredne volilne kampanje so rimljani skotili novega vladarja Ježuščka Primca.

Primca mama ni hotela dojiti, zato nima razvite spodnje čeljusti. To nekoliko slabi podobnost z očetom, ki ima spodnjo čeljust lepo razvito.
Primčev ksiht ima zaradi nerazvite spodnje čeljusti poteze dojenčka, ki so starim tercialkam zelo všeč. Tudi njegova zanemarjenost (oblek si ne zna zatlačiti v hlače) in štepanjska noša (oblečen je v trenirke) sta lastnosti, ki v tercialkah zbujata željo po skrbi (rade bi mu zatlačile majico v hlače) in zato je idealen primerek za novega predsednika stranke na desni.

Kako Primca opisati z dvema besedama?

"Priden fantek".

Anonimni pravi ...

vesel praznik saturnalij tudi vam. čudno, da se prej ni posvetilo, ko sta si tako podobna v očeh.

Buchela pravi ...

Najbrž je res čudno, da ga nisem vzel v precep že prej, a njegova nerazvita mandibula (spodnja čeljust) je močno zastirala vsako podobnost.

Anonimni pravi ...

Čigav je pa tale?

http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/biografija-tihomir-oreskovic-kandidat-za-mandatara---420841.html

Buchela pravi ...

Tihomir Orešković je pankrt od generala Konstantina Nagyja ali po čefursko Koste Nađa. A pri njem je za rimsko enklavo Hrvaško pomembno to, da je papežev vnuk.

Anonimni pravi ...

Čigav pa je Brejc? Na nekaterih slikah izgleda malo Hojsa ali BeBlerja na preostalih pa kot bi ga ogradil s steklom... Zato je vse bolj megleno...
Virant pa je tudi bolj osamljen samcat? A ni nič za zraven?

Buchela pravi ...

Miha Brejc je nedvomno sin Tomota Brejca, visokega politika in gospodarstvenika v kraljevini Jugoslaviji.

Gre za podoben primer, kot je Boris Kidrič, ki je tudi v resnici sin svojega uradnega očeta Franceta, predvojnega masona in pomembneža.

V teh primerih gre verjetno za generacijski zamik. Pankrta sta najbrž očeta. Podobno kot pri predsedniku vlade Mirotu Cerarju, ki je tudi v resnici sin Mirota Cerarja starejšega. Pankta pa sta bila njegova starša.

Anonimni pravi ...

Jezuit p. Marko Ivan Rupnik se uvršča med najpomembnejše katoliške teologe in je verjetno najprepoznavnejši izdelovalec mozaikov na svetu. Izdelki njegovega Centra Aletti so med drugim mozaiki v romarskih središčih v Fatimi in Lurdu. Na povabilo papeža Janeza Pavla II. je z mozaiki opremil tudi papeško osebno kapelo Redemptoris Mater.

Letos je njegovo ime šlo po vsem svetu, ko je papež Frančišek za logotip leta Božjega usmiljenja izbral prav njegovo ikono.

Anonimni pravi ...

Leta 1991 je bil poklican nazaj v Rim, kjer je postal direktor novoustanovljenega Centra Aletti leta 1995, ki se ukvarja z vprašanji vere in kulture v vzhodnoevropskih državah

torej pomemben satanist,

Buchela pravi ...

Pravzaprav je res že napočil čas, da se lotim tudi jezuitov, ki govorijo slovensko.

Marko Rupnik ima še dva jezuitska brata, ki sta tudi zanimiva.
Milan Žust je menda papežev "James Bond" . . .
http://novice.najdi.si/predogled/novica/79f6756cd32bdce316dd7656731381d9/Dru%C5%BEina/Svet/Novi-%C4%8Dlani-Pape%C5%A1kega-sveta-za-edinost-med-kristjani

Mariborski Alojz Cvikl pa bo poskrbel, da bo vse tiho o največjem ropu vernikov v zgodovini Slovencev.
http://novice.najdi.si/predogled/novica/b9501737e0cac66f81adabe17bc1a384/Ve%C4%8Der/Svet/Lojze-Cvikl-je-novi-mariborski-nad%C5%A1kof

No, za Cvikla je že na prvi pogled jasno, da je pankrt od Koste Nađa, za Rupnika in Žusta pa bom moral še malo pogledati v stekleno kroglo.

Anonimni pravi ...

V letu 1992 je nastopil službo profesorja na Papeškem Vzhodnem inštitutu, na Papeški univerzi Gregoriani in na Papeškem bogoslužnem inštitutu sv. Anzelma. Predavanja in seminarje ima še na mnogih drugih evropskih akademskih inštitutih. Od leta 1995 vodi tudi Atelje duhovne umetnosti Centra Aletti.

Od leta 1999 je svetovalec Papeškega sveta za kulturo.
Leta 2000 je za mozaično poslikavo kapele Odrešenikove matere prejel Prešernovo nagrado.
Leta 2002 je od Milana Kučana, tedanjega predsednika države, prejel Častni znak svobode Republike Slovenije za prepoznavnost slovenske likovne umetnosti v svetu.
Leta 2003 je za svoje umetniško delovanje v Evropi prejel mednarodno nagrado Beato Angelico za Evropo.
Pod njegovim vodstvom je Center Aletti izdelal veliko mozaikov po celi Evropi, pa tudi v Siriji in Združenih državah Amerike. Posebno odmevna sta bila nova mozaika v Fatimi (Portugalska) in Lurdu (Prasica Marija - boginja vojne in žrtvovanja, gnosticizem po boginji Semiramis)(Francija). Tudi v Sloveniji je bilo leta 2008 že 12 njegovih mozaikov.