torek, 2. december 2014

Damjan Medved - Sergej Kraigher


12 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Bravo!

Očesu ne uide podobnost z njegovim polbratom manekenom.


Torej stara nova kri prihaja v SLS.


Buchela....včasih se vprašam, če ni Ivek iz Negove bil edini nerimski politik in ko jim je nepričakovano spremenil razmerja v delitvi pogače so ga pihnili? Predsedniške so še potrpeli, pri delitvi korita pa ni več šlo?
Ali mislite, da je šlo za žrtvovanje? Vendar če je tako kaj so mu potemtakem opico ubijali-to je bilo sporočilo oz opozorilo.

Pozdrav vsem!

Buchela pravi ...

Nisem se še posvetil Krambergerju, a lahko vam povem, da imam še vedno enak občutek, kakršnega sem imel takrat, ko sem hodil ponižan mimo njega, ko je imel pred frančiškansko cerkvijo na Prešernovem trgu v Ljubljani svoje redne tedenske nastope.

Zakaj ponižan?

Zato, ker sem si želel, da bi nam govoril te besede plemenit človek, ne pa šema. Krambergerja je ustvarilo omrežje, da bi se iz naših plemenitih domoljubnih občutkov norčevalo.

In ker se zanesem na svoj šesti čut, je moj prezir do histerije okrog Krambergerja in tudi okrog Roške zame še vedno merilo.

Ko je rimski okupator s predstavami "Plemeniti človek iz Negove" vznemiril zadostno število Slovencev, so ga ubili, da bi nam sporočili, kaj se bo zgodilo z vsakim, ki bo preveč dvigal glavo. Sicer pa vam predlagam, da si pogledate predvolilno soočenje Kučana, Pučnika, Krambergerja in Demšarja.
http://ava.rtvslo.si/predvajaj/soocenje-predsedniskih-kandidatov-1990/ava2.147785204/

Bodite pozorni na Krambergerjev naježen odnos do Pučnika in slinjenje Kučanu.

Anonimni pravi ...

Dober dan. Prečital sem intervju z SDS poslancem Žan Mahnič, obramboslovec o krizi v Ukraini. Tako lahko govori totalno zatucani rimski tako ali pa drugače. Pogleda naj 14 dni nazaj v slovenskenovice.si kdo je sestrelil letalo nad Ukraino. Z žalostjo v srcu sprašujem Buchelo ali spada v tvojo zbirko.
Osti jarej

Buchela pravi ...

Pri obrazih mladih ljudi, so poteze pogosto še tako neizrazite, da je težko ugotavljati podobnost.
Žan Mahnič je eden takih.

Iz njegovih izjav o Ukrajini pa veje uradno stališče SDS. Stranke, ki se uvrščajo med "desne", torej prokatoliške, podpirajo priključitev Ukrajine Evropski fašistični uniji, "leve" stranke, torej proboljševistične, pa podpirajo Ruski imperij.

Anonimni pravi ...

Prav imate Buchela. sem si ogledal predvolilno debato in res je kar govorite. Pa še povedal je, da dela za Cerkev in bi se tam blagoslovil v primeru zmage.


Kaj npa tole? Našo dediščino deli balkancem?! Kje jo je pa dobil, da je njegova? Korak za korakom rušijo naš dom

http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/12/crna_gora_odlikovala_bivsega_predsednika_kucana.aspx

Buchela pravi ...

To veličastno zbirko je ponatisnilo naše Ministrstvo za kulturo pred nekaj leti. Kučan je pač potreboval nekaj brezplačnega za darilo ob obisku Črne gore, zato je šel k Bizjakovi in mu je dala en izvod ponatisa. To je 17 knjig orjaškega formata in najizvrstnejšega papirja.
Original pa je žal v Zagrebu. Krajnski deželni stanovi niso hoteli odkupiti Valvasorjeve knjižnice, ko jo je razprodajal, ker je obubožal. To je bilo par sto let nazaj.

Buchela pravi ...

Tole je novica ob izidu ponatisa pred štirimi leti.
http://www.rtvslo.si/kultura/razstave/pogled-na-dela-ki-jih-je-marljivo-zbiral-janez-vajkard-valvasor/245319

Zbirko 17 knjig je izdala "Fundacija Janeza Vajkarda Valvasorja" v kateri se medijo Matjaž Kmecl, Lojze Gostiša, Anton Majzelj in Zoran Mezeg. Sedež imajo na SAZU.

Anonimni pravi ...

Dober dan, ogledal sem posnetek soočenja kandidatov. Žalostno, Kramberger, dobro situiran klovn je služil samo za to, da je črnil in smešil Pučnika. Za nagrado pa je dobil JFK status, nič autopsije, nič balistike, nič preiskave, pa tako uspešno je smešil Pučnika. Demšar pa je Kučanu položil v usta zamrznitev knjižice.
OJ

Buchela pravi ...

Dober dan tudi vam, brezimni.

Iz soočenja je razvidno predvsem, da smo potrebovali dvajset let, da smo sploh postali sposobni videti, kakšna je rimska igra.

Pučnik je po prihodu v Slovenijo takoj dobil dodeljene osebne udbovce. Najpomembnejša med njimi sta bila Vera Ban, ki je pankrt od Moša Pijadeja in Milan Zver, ki je pankrt od Ćosića. Kasneje pa mu je stranko izpulil iz rok Janša, ki je pankrt od glavnega operativca povojnih pokolov v Sloveniji Penezića in vnuk od Moša Pijadeja.

Pučnik je na smrtni postelji upravičeno rekel, da mu (nam) ni uspelo in da imajo ONI še vedno vse v svojih rokah.

Anonimni pravi ...

Hvala ti Buchela, ne boš verjel, ta trenutek sem te hotel povprašati za samoponujeno tajnico pri Pučniku ga. Ban.
Torej je bil Pučnik popolnoma zaplinjen.
Osti Jarej

Anonimni pravi ...

Pozdrav!
Redno spremljam tale vaš blog in sem včasih prav obupan, ko gledam, kako nas vsem na očehje.... v glavo.
Oglašam se v zvezi z Žanom Mahničem. Ker jih poznam osebno, mislim, da te zadeve res nimajo nič veze z stvarmi na tej strani. Je 99% "original" vaški mulc. Tako, da mislim, da je iskanje v njegovi smeri izguba ćasa. Je pa "na mrtvo" vernik od JJ že od rosnih let.

Buchela pravi ...

Kaj pa Tonin? A on ni 99% vaški mulc? Njegov očim je celo ključar vaške cerkve.

Žan Mahnič je premlad in poteze njegovega obraza so še premedle. Povem pa vam, da NI poti v vrhu za nikogar, razen za pankrte. Tudi v SDS ni nič drugače.

Ker pa Žana očitno poznate, vam svetujem, kot že tolikokrat doslej, da njega preskočite. Če vam je nekdo tako blizu, ga težko presojamo.

Predvidevam, da ste mlad. Poskusite dobiti s spleta film "Temni angeli usode", ki je bil posnet v Sloveniji leta 1999 v letu hudiča. V tem filmu je zelo lepo , podrobno in nazorno prikazano vse, kar je razkrinkano na mojem blogu.