torek, 17. marec 2015

Mitja Ribičič - Gabriele D'Annunzio


8 komentarjev:

Anonimni pravi ...

mitke, mitke, ti pankrt fašistični.
LP nepankrtom

Anonimni pravi ...

Pred letom 1990 smo se v službi pogovarjali o M. Ribičiču.Ravno sem Delu prebral v Portretu tedna,
so bili predniki doma iz Raba ali Paga. Se opravičujem, da se ne spomnim točnega imena otoka, vem pa, da smo se prerekali, da je to slovenski priimek na -čič (Jurčič, Klopčič, Ribičič). No, Hrvati imajo jasno napisano, da je to hrvaški priimek iz otoka- Omiš, kjer je ogromno Ribičičev..Da je rojen v Trstu, ni nobeno presenečenje..

Buchela pravi ...

Od kod je očim od Mitje Ribičiča je pravzaprav nepomembno. Mama je bila očitno kurba v Trstu, ki je pisatelju Josipu Ribičiču podtaknila stvor, ki ji ga je brezmadežno spočel poosebljeni zlodej D'Annunzio. . . . . . . . .
Otoki v severnem Kvarnerju so bili do nedavnega slovenski in tudi OČIMOV priimek Ribičič je slovenski. Ločnica med slovenskimi in srbskimi (Hrvaška je rimska izišljotina) priimki je zelo zabrisana in včasih ni lahko opredeliti kam priimek sodi. Na Hrvaškem je ogromno slovenskih priimkov, saj je Hrvaška v glavnem na slovenskem ozemlju. Medžimurje, Kotar, Kvarner, Istra in Slavonija (v starih zemljevidih piše Slovenje) so bili pred pol tisočletja popolnoma slovenski. Posrbljenje naših tamkajšnih rojakov se je zgodilo šele z uvedbo šol in z uvedbo "štokavščine" v sredi 19.stoletja.

Anonimni pravi ...

Pa ne samo to, naj bi bil po pričevanju mnogih izredno hraber in krut zasliševalec zvezanih ujetnikov tudi po vojni.
Osti jarej

Anonimni pravi ...

Tale Anmunzio mi malo seka na Lenina, malce podobnosti pa ima tudi dopisnik iz Rusije.
osti

Anonimni pravi ...

Na TV dnevniku se je Beblerjeva hčer čudila, kako da je mala Litva boljša od Slovenije.Povem ji da zato, ker nimajo toliko Beblerjev pa Beblerc pa Weissov pa Žujovičev, Đemailov pa, pa, parada.
OJ

Anonimni pravi ...

Iz FB:
Uroš Palhartinger "Ribičičeva stara mati po očetu Mitji je bila Nemka iz Trsta... Vnuk Ciril seveda zanika svoje nemško poreklo..."

Ali je bila njegova mati nemška brezmadežna kurba?

Anonimni pravi ...

Glede na vse poznano do sedaj in na privilegije je to lahko samo dodaten plus za njega.
osti jarej